fbpx
Сегодня
Анонс 10:50 17 Окт 2023

В эту пятницу пройдет форум "Творцы изменений", уже известны финалисты

Bendukidze Free Market Center у співпраці з Фондом Фрідріха Науманна за Свободу та медіа рішень «Рубрика» вже третій рік поспіль реалізують проєкт «Творці змін», аби знайти та підтримати тих, хто вирішує актуальні проблеми окремих спільнот чи суспільства в цілому. Цьогоріч у фокусі уваги громадські, благодійні та бізнес ініціативи, що працюють над економічною (ре)інтеграцією ветеранів російсько-української війни та внутрішньо переміщених осіб. 

Із понад 60 заявок були відібрані 8 проєктів, що пройшли до фінального етапу. Фіналісти презентуватимуть свої проєкти для членів журі у Києві 20 жовтня під час Форуму "Творці змін". З них буде відібрано 2, кожен з яких отримає фінансову допомогу у сумі 100 тис грн. 

Крім того, три проєкти, що не потрапили до фіналу, але зацікавили своїм креативним підходом до вирішення суспільних проблем, позмагаються за приз глядацьких симпатій.

Голосування відкрите до 19 жовтня за посиланням: https://www.changedrivers.com.ua/ 

Пропонуємо віддати свій голос за одну з трьох ініціатив:

ГО «Про тебе і Україну» популяризує українську культуру з метою об'єднання суспільства через просвітницькі проєкти. В рамках ініціативи особлива увага приділяється інтеграції ВПО, зокрема молоді, в громадах через неформальні події та освітні проєкти.  

У рамках проєкту "Спроможна" ГО "Вотум" проводить навчання, консультування та менторинг для 200 жінок ВПО у 4 громадах Одеської області. Основні завдання проєкту: підвищити економічну спроможність жінок, створити можливості для навчання, працевлаштування, розвитку бізнесу та участі у житті громад. 

Це соціальне підприємство, що має на меті підтримку літніх самотніх жінок із сіл Сумщини у їх соціалізації, творчій самореалізації та добробуті. Цей проєкт сприяє ревіталізації сіл, збереженню культурної спадщини і її поєднання та переосмислення із сучасністю, звертає увагу на проблеми літніх людей та зв'язок поколінь, підтримує волонтерські ініціативи, локальних лідерів, творчих людей у залучених селах на місцях. 

Цієї п'ятниці відбудеться форум

Також коротко розповідаємо про ТОП-8 творців змін:

Проєкт націлений на надання професійної допомоги українцям, які опинилися у важких життєвих обставинах через повномасштабну війну, формування їхнього кар'єрного шляху, усвідомлення майбутніх професійних перспектив та спрямування на здобуття стійкої зайнятості. 

Це комплексна програма адаптації для переселенців тривалістю 6-12 місяців, що включає гідне тимчасове житло, інтеграцію в приймаючі громади, психологічну підтримку та допомогу у працевлаштуванні. 

Проєкт спрямований на вирішення проблеми соціалізації ВПО, їхньої адаптації до нового середовища, працевлаштування, відкриття власної справи, надання психологічної підтримки через арт-терапію. 

Проєкт має на меті розширення можливостей для навчання та перекваліфікації ветеранів і ветеранок та їх успішного працевлаштування під час переходу від військової служби до цивільного життя. У рамках проєкту поєднується два напрями діяльності — робота з ветеранами, ветеранками та HR-фахівцями приватних компаній.

Метою проєкту є забезпечення відновлення діяльності релокованих бізнесів на території Львівської, Закарпатської, Тернопільської та Івано-Франківської областей з урахуванням налагодження каналів постачання матеріалів та комплектуючих і збуту готової продукції та організації інтернет-продажів. 

Це проєкт громадської організації Зміст Полтава, який працює з вересня 2022 року задля допомоги ВПО та пришвидшення соціальної та економічної адаптації та інтеграції їх на Полтавщині. 

Проєкт забезпечує умови для навчання, створення робочих місць та інтеграції переселенців у громаду. Метою проєкту є навчання ВПО, ветеранів ЗСУ та місцевих мешканців крою та шиттю, видача свідоцтва Міністерства освіти і науки України про отримання кваліфікації, допомога з подальшим працевлаштуванням або відкриттям власного бізнесу.  

Проєкт реалізується на базі Громадського Центру, реконструйованого взимку 2022-2023 за підтримки USAID та волонтерів. Його мета — сприяти економічній та бізнесовій активності запоріжців та ВПО шляхом проведення лекцій, курсів, воркшопів, консультацій. 

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: