fbpx
Сегодня
18:17 27 Июн 2023

"100 млн долл. инвестиций в добычу": BGV представила свои проекты в рамках Ukraine Recovery Conference 2023 в Лондоне

English version here

Команда BGV Group Management на чолі з інвестором групи Геннадієм Буткевичем взяла участь у міжнародній конференції з відновлення України Ukraine Recovery Conference 2023, яка відбулася 21-22 червня в Лондоні. BGV представила світовій спільноті два найбільших проєкти інвестиційної групи, серед яких Балахівське родовище графіту у Кіровоградській області та Пержанське родовище берилієвих руд у Житомирській області.

Про це йдеться у пресрелізі компанії.

Сергій Войцеховський, член Ради директорів BGV Group Management, під час виступу у панельній дискусії наголосив, що інвестиції у видобуток та подальшу обробку сировини є одним із головних фокусів компанії. Так, Група та Геннадій Буткевич як її засновник за 8 років інвестували вже понад 100 млн доларів в українські гірничодобувні проєкти, які потенційно виведуть Україну в світові лідери за окремими сировинними напрямами. У рамках Ukraine Recovery Conference 2023 Сергій Войцеховський поділився планами та статусом робіт за найбільшими проєктами Групи, продемонструвавши значний прогрес у рамках видобувного бізнес-напряму попри повномасштабну війну в країні.

За Балахівським проєктом команда BGV наразі виконує 2-й етап пілотних випробовувань збагачувальної фабрики та завершує проєкт виробничого комплексу й дослідно-промислові випробування графіту. Зазначається, що пілотні випробовування, виконані профільним європейським дослідним центром ANZAPLAN, підтвердили високу якість продукції: продуктивність зразків сферичного графіту підприємств BGV для літій-іонних акумуляторів є вищою за середньоринкові показники та за певними характеристиками є близькими до теоретичного максимуму. У наступному 2024 році компанія вже планує розпочати будівництво одного з найбільших виробничих комплексів у Європі, потенційна потужність якого становитиме 50 тис. тонн якісного графітового концентрату в рік та 19 тис. тонн сферичного графіту для літій-іонних батарей. Це, зазначають експерти компанії, покриє значну частину потреб ринку ЄС.

Другим проєктом, який зацікавив міжнародну інвестиційну спільноту, стало Пержанське комплексне родовище берилію, запаси якого становлять 2,34 млн тонн руди. Комплексність родовища надає можливість супутнього видобутку цинку, рідкоземельних елементів та інших критичних матеріалів. Наразі команда BGV веде роботу над попереднім техніко-економічним обґрунтуванням (PFS) і незабаром буде готова офіційно представити інвесторам його результати.

ДОВІДКОВО:

Ukraine Recovery Conference — міжнародна конференція, зосереджена на питаннях відновлення України після повномасштабного російського вторгнення. Ukraine Recovery Conference 2023 проходила 21-22 червня у Лондоні і була зосереджена на мобілізації міжнародної підтримки для економічної та соціальної стабілізації України, подальшого процесу відновлення від наслідків війни, зокрема шляхом екстреної допомоги для негайних потреб, а також фінансування участі приватного сектору в процесі відновлення.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: