fbpx
Сегодня
10:56 28 Май 2023

Гуменюк вважає, що масштабна нічна атака ворога пов'язана з новою поставкою БПЛА "Shahed"

Керівник об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк

Під час нічної атаки на 28 травня по Україні було використано російською федерацією безліч іранських безпілотників «Shahed»: ймовірно, це може бути пов'язане з поставкою нової партії безпілотників країні-агресорові.

Таку думку в ефірі загальнонаціонального телемарафону «Єдині новини» висловила керівник об'єднаного прес-центру Оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк.

«Цілком ймовірно, що використання такої великої кількості боєприпасів пов'язане з поставкою нової партії, і вони (Росія — ред.) можуть дозволити собі «розкіш».

Оскільки з ракетами, справді, досить складно, вони їх намагаються економити. Якщо аналізувати попередні атаки, то там вони були використані досить потужно в сенсі кількості«, — сказала представниця ОК «Південь».

Гуменюк звернула увагу на те, що росіяни перед цією атакою завели ракетоносій біля Чорного моря в пункт базування. Отже його не планували залучати.

«Це говорити про те, що з ракетами у них досить складно, але цілком імовірно, що саме «шахедами» вони намагалися «помітити» для себе напрямки наступних атак«, — зауважила речниця ОК » Південь».

Гуменюк підкреслила, що під час нічної атаки по Україні дроні «Shahed-136/131» були запущені нетрадиційними маршрутами. Адже намагаючись максимально обійти південну ПВО.

При цьому пусків ракет не спостерігалося, однак близько 22 години фіксувалася активність ворожої авіації вдоль лінії фронту.

Крім того, керівниця об'єднаного пресцентру додала, що перед цим фіксували велику кількість розвідників:

«Тільки на нашому напрямку їх було знищено за попередню добу сім. Це говорити про те, що враг намагався з'ясувати для себе ефективний маршрут та майбутні цілі«.

Як повідомляла Рубрика, за даними командування Повітряних сил ЗСУ, у ніч проти 28 травня російські війська атакували Україну іранськими ударними дронами «Shahed-136/131» з північного напрямку – Брянська область – та південного – Краснодарський край.

Оккупационная армия нанесла самый массированный удар иранскими дронами-камикадзе по Украине, выпустив 54 баражирующих боеприпаса, противовоздушная оборона уничтожила 52 из них.

В КМВА сообщили, что ночью 28 мая, над Киевом по предварительным данным, было уничтожено более 40 вражеских беспилотников.

Рубрика:
Події

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: