fbpx
Сегодня
11:25 23 Дек 2022

Столтенберг заявил, что путин хочет не мира, а паузу для перегруппировки

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначає, що дії кремля свідчать про плани росії відновити наступ на Україну, а запрошення до переговорів є лише спробами виграти час на підготовку.

Про це йдеться в його колонці, опублікованій у Financial Times.

Столтенберг нагадав, що росія за останні місяці мобілізувала близько 200 000 нових людей, а події на полі бою свідчать, що керівництво не зважає на втрати. паралельно москва намагається домовитися про зброю та боєприпаси з іншими авторитарними союзниками, насамперед Іраном.

«росія сподівається заморозити війну, щоб мати час перегрупувати, переозброїти сили і спробувати відновити наступ. Президент України Володимир Зеленський пропонував рф почати відводити війська перед Різдвом як перший крок до завершення конфлікту, але москва різко відкинула цю пропозицію. Це путін почав війну, і він може завершити її хоч сьогодні, забравшись з України. Наразі немає ознак, що він справді хоче миру», — зазначив генсек.

Він додав, що більшість воєн рано чи пізно завершуються переговорами, а Зеленський уже пропонував свою «формулу миру».

«Але варто пам'ятати, що те, що відбувається за столом переговорів, нерозривно пов'язане з тим, що відбувається на полі бою. Ми повинні продовжувати підтримувати Україну, щоб вона могла втриматися як суверенна, незалежна європейська держава. Якщо путін візьме гору в Україні, це буде сигналом для росії — та інших авторитарних режимів — що вони можуть отримати бажане силою. Це буде катастрофою для України. І це також зробить увесь світ більш небезпечним і всіх нас — більш вразливими. Тому в наших власних інтересах безпеки — зберігати підтримку для України цієї зими, і стільки, скільки буде потрібно», — аргументує Столтенберг.

Рубрика:
Світ

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: