fbpx
Сегодня
14:55 19 Мар 2019

Родственники героев "Небесной сотни" призывают не разрушать Институтскую

Громадська організація «Родина Героїв Небесної сотні» закликає представників влади і громадськості внести зміни у проект побудови Меморіалу Небесній Сотні у Києві

Про це оголосили на брифінгу 19 березня родичі загиблих Інна Плеханова й Степан Сольчаник, а також член Музейної ради при Міністерстві культури Євген Дмитрук і віце-президент київської організації Національної спілки архітекторів Георгій Духовичний.

«Ми проти знищення Інститутської, втілення проекту меморіалу, який передбачає зміну Інститутської», – заявив Степан Сольчаник, брат загиблого в 2014 році Богдана Сольчаника

За словами Степана, «сама Інститутська вже є музейним експонатом, а також місцем злочину».

«Ми маємо зупинити той процес, який вже стартував. Я аж ніяк не проти проекту  в цілому, тобто побудови меморіалу, але я категорично проти місця, де він має бути реалізованим», – заявив Сольчаник

«Є 26 представників родин, які підтримують відритий лист. І ми докладемо усіх зусиль, щоб призупинити цей процес і не дати знищити Інститутську», – додав він.

На думку Слочаника, «знищення» вулиці Інститутська негативно вплине на розслідування і збереження пам'яті.

Інна Плеханова додала, що при ухваленні проекту допустили помилки, з архітектором не узгодили, що не потрібно змінювати ландшафт вулиці, що було основною вимогою родин.

Відкритий лист від імені 26 родин спрямовано директору Українського інституту національної пам'яті Володимиру В'ятровичу, директору Національного меморіального комплексу Героїв Небесної Сотні – Музею Революції Гідності Ігорю Пошивайлу та міністру культури Євгену Нищуку.

Читайте нас в Facebook и Тwitter, также подписывайтесь на канал в Telegram, чтобы всегда быть в курсе важных изменений в стране и мире.

Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.

Загрузить еще

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: