fbpx
Сьогодні
Київ 17:32 20 Лип 2018

ВДНГ. Що потрібно для зручності?

Всього лише 50-70 метрів шляху без підйомів та спусків

Є об'єктивна реальність. В якій люди, відповідальні за проектування і будівництво об'єктів масового користування, часто забувають про зручність, логічність, доступність максимальній кількості користувачів цього самого простору.

ВДНГ

Ініціатива з облаштування прямого виходу з ст.м. «Виставковий центр» до власне Національного Виставкового центру, шляхом з'єднання вестибюлю станції з існуючим підземним переходом визрівала майже відразу після відкриття згаданої станції. Але заяви залишились заявами, і все лишалось, як є. Некомплексним чи недопродуманим.

ДАНО: будь-якій людині, щоб вийти з метро і потрапити на територію Виставкового центру потрібно:

1. Піднятись з метро, де є ліфт, ескалатор.

2. Крізь галас стихійної торгівлі під запахи пиріжків, кави і шаурми протиснутись до світлофору.

3. Почекати зелене світло і перейти наземний перехід.

ВДНГ

Водночас треба бути обережним, адже були реальні прецеденти, коли нетерплячі водії, не дочекавшись свого зеленого світла, здійснювали наїзди на пішоходів.

4. Спуститись в підземний перехід, де відсутній пандус та умови для батьків з візочками, людей з інвалідністю, з важкими сумками, або просто тих, хто має складнощі при пересуванні.

ВДНГ

5. Пройти підземним переходом. На щастя без торгівлі, бо вузько. Але, на жаль, поки темним підземеллям.

ВДНГ

6. Піднятись в напрямку до Національного Експоцентру України або до житлових будинків. Тут, на щастя, є пологий підйом.

ПРОПОЗИЦІЯ, яку часто озвучували місцеві мешканці, чи ті, хто добирався з інших мікрорайонів до «Виставки» і ламав голову, як правильно вийти на протилежні сторони від метро, проста: зробити пряме, зручне і логічне сполучення вестибюлю станції метро з виходами на Голосіївський проспект, вулиць Глушкова та Васильківська. З цією метою було зареєстровано петицію.

Причому зацікавленими в облаштуванні зручного виходу з метро мають бути не лише мешканці Голосіїво чи Теремків, а й інших спальних районів, які добираються метрополітеном. По одній простій причині – місцеві мешканці можуть пішки, велосипедом чи тролейбусами дістатись до ВДНГ, або до потрібних їм будинків, закладів, університетів, гуртожитків тощо. А, умовно, жителю Подолу, Виноградаря, Лівобережних районів доведеться пройти квест «потрапити з платформи станції до Виставкового центру» (не заздрю тим, хто це робить вперше 😉 ).

Тим, хто апелює до сучасних вимог урбаністики, і має побоювання, що наземні переходи зникнуть, то маю зазначити позицію автора петиції – переходи мають бути збережені як дублюючі. І, наприклад, студент КНУ Шевченка, що рухається від своїх навчальних корпусів/гуртожитків (що за ст.м. «Виставковий центр») відсвяткувати здачу сесії, отримання підвищеної стипендії чи шиканути з друзями в ресторані біля озера, перетне 2 регульовані наземні переходи без потреби виконувати спуск-підйом сходами.

ВДНГ

Синім показано, де можна рухатись по наземному переходу, зеленим – пропозиція з'єднання підземного переходу та вестибюлю станції метро «Виставковий центр»

В форс-мажорних ситуаціях, яких буває лічені випадки на рік, під час найбільш масових заходів на ВДНГ, незручним підземним переходом користуються менше і потік людей йде навпростець найкоротшим шляхом.

ВДНГ

Як на мене, в таких випадках не вистачає волонтерів, координаторів, чи роботи правоохоронців, які б скеровували потоки людей через обхідні переходи або відсікали їх перед переходами. Не завадило б додати навігацію про найближчі переходи.

Наразі стоїть проста задача швидко поширювати інформацію, підписувати петицію, здобувши позначку 10 000+, завдяки чому ми з вами зможемо вдосконалити 1 об'єкт інфраструктури, створивши прецедент для інших подібних ділянок, і змусити проектантів та будівельників міської інфраструктури в подальшому враховувати зручність для людей.

Підписувати ТУТ.

Усім зручних шляхів! 🙂

163
5408

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: