fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 19:00 28 Січ 2023

Екорішення: святкуємо Всесвітній день прибирання

18 вересня у світі відзначають Всесвітній день прибирання.
  • Категорія: відходи
  • Проблема: стихійні сміттєзвалища
  • Рішення: Всесвітній день прибирання

Всесвітній день прибирання — це глобальна програма соціальних дій, спрямована на боротьбу з проблемою твердих відходів, включаючи проблему морського сміття. 

5 перших кроків

  1. Долучайтесь до дня прибирання. Приберіть власне подвір'я, сквер або паркову зону біля будинку.
  2. Зберіть толоку. Запропонуйте взяти участь в акції своїм друзям, сім'ї, мешканцям будинку. Але закликати до участі доведеться власним прикладом.
  3. Приєднуйтесь до акції з організацією "Let's do it Ukraine", заповнивши форму на сайті.  
  4. Влаштуйте цифрове прибирання: видалення зайвої інформації з ґаджетів дозволить розвантажити центри баз даних, на підтримку яких витрачається величезна кількість енергії.
  5. Не забудьте про картографування. Встановлюйте безкоштовний мобільний додаток "EcoHike" та відмічайте забруднені й очищені території — це полегшить справу глобального прибирання.

Детальніше

18 вересня у світі відзначають Всесвітній день прибирання. Це глобальна акція, спрямована на боротьбу з проблемою твердих побутових відходів. Взяти участь у ній, а отже й допомогти у порятунку планети, може кожен.

День прибирання було засновано лише декілька років тому, проте до акції вже встигло приєднатися багато країн та світових лідерів. Наприклад, минулого року принц Монако Альберт зі своєю сім'єю проводив прибирання на вулицях Монако, у Бельгії прем'єр-міністерка пані Софі Вілмс долучилася до очищення району в Род-Сен-Женезі. А президентка Естонії пані Керсті Кальюлайд та прем'єр-міністр Естонії пан Юрі Ратас присвятили час очищенню громадських парків від підстилки з цигарок. 

Соціальну акцію активно підтримують екологічні активісти — у 2020 році навіть Грета Тунберг брала участь у Всесвітньому дні прибирання, а також організації, що займаються охороною довкілля, такі як "Earth Day Network", "Fridays For Future". 

Організатор в Україні — Всеукраїнський молодіжний рух "Let's do it Ukraine" за підтримки Міністерства молоді та спорту України, Міністерства захисту довкілля та природних ресурсів України, Міністерства освіти й науки України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства соціальної політики України, Обласних державних адміністрацій, інших органів виконавчої влади та організацій.

Джерело: Let's do it Ukraine

10

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: