fbpx
Сьогодні
еРубрика 10:20 25 Гру 2020

Кращі українські стартапи: як отримати квиток в Кремнієву долину?

Серед 12 фіналістів міжнародного конкурсу стартапів це вдалося лише одному учаснику

English version here

Startup World Cup міжнародний конкурс стартапів, головний фіналіст якого отримує 1 000 000 доларів. 22 грудня всеукраїнський конкурс стартапів Ukrainian Future Incubator, створений з ініціативи Малої Академії Наук України під егідою ЮНЕСКО, відбувся в Києві, за підсумком якого один з 12 кандидатів відправиться до Кремнієвої Долини. Цього року українцям вперше дозволили брати участь в конкурсі всесвітнього масштабу.

Члени журі розраховують на те, що проекти, розроблені українськими стартаперами, працюватимуть на Україну, будуть покращувати якість нашого життя і просувати нашу країну на міжнародній арені як передову державу, де підтримуються інновації. При цьому важливо, щоб проект переможця був чимось кардинально новим, а не "копіпастом", як висловився один із суддів. Для того, щоб представити свій проект, учасники мали всього 3,5 хвилинами, і ще 3 щоб відповісти на запитання журі.

Які стартапи брали участь у конкурсі?

Представлені стартапи вже запущені і показали прекрасні результати: деякі з них знайомі нам: ми вже бачили їх на вулицях, а можливо, навіть користувалися розробками наших кандидатів.

💥   Cardio.AI 

Процес розшифровки електрокардіограми займає від 20 до 40 хвилин. Точність отриманого результату — 74%. Але пристрій Cardio.AI зчитує дані Холтера за 5 хвилин, а не за 20-40, як це робиться зараз, доступними методами. Новий пристрій дешевше існуючих аналогів, що робить його більш доступним для покупки.

💥   NLSQL 

Це автоматизована технологія збору і аналізу даних для бізнес-аналітики. Систему можна також використовувати у сфері медицини. Вона автоматично підраховує ККД процесів, складає графіки і має зручний функціонал, яким зможе скористатися навіть дитина (якщо їй, звичайно, це знадобиться): досить просто ввести цікавить запит у рядку, а через кілька секунд на екрані з'явився відповідь. Система може зробити роботу будь-якого підприємства на 60% ефективнішою.

💥   PatentBot

Інновація у сфері юриспруденції дозволяє за 10 хвилин зареєструвати торгову марку. Замість того, щоб витрачати час на пошук юриста і біг через дистанцію бюрократичних перешкод, зареєструвати свою торговельну марку і тим самим захистити себе від плагіату можна через чат-бот, витративши на це менше чверті години. На рік в Україні реєструється близько 16 тисяч торгових марок, і такий бот дуже допоможе розвантажити держоргани, і особливо корисний зараз, коли ми намагаємося обмежити будь-які соціальні контакти і відвідування громадських місць усіма можливими способами.

💥   Sprybuild

Безперервна технологія 3D-друку для створення швидких 3D-принтерів у світі, за якими, як ми знаємо, стоїть майбутнє. Такі принтери широко використовуються в медицині для друку протезів кісток і найрізноманітніших імплантів. Втім, на таких принтерах можна надрукувати абсолютно все, аж до частин деталей зброї. Виграш, який отримує користувач — це час, тому принтери Sprybuild будуть застосовуватися, в основному, у сфері медицини.

💥   Organization.GG

Це інтерактивна платформа, яка дозволяє взаємодіяти геймерам і стрімерам з фанами необмежений час, а також вести стрімерам спільні трансляції, збираючи команди.

💥   Extra Watts LLC

Сервіс загального користування електроскутерами, розроблений для вже відомого в Харкові і Дніпрі сервісу скутер-шеринга kiwi. У скутери, які можна ненадовго взяти в оренду, щоб зробити пересування по місту більш швидким і комфортним, творці встановили батареї Тесла, які можуть значно довше тримати заряд, оснастили кожен скутер відеокамерою і обмежили їхню швидкість до 50 км/год, щоб зробити скутер більш безпечним і зручним для користувачів.

💥   JOBIAN 

Сервіс пошуку роботи за кордоном з офіційним працевлаштуванням, який зараз налічує 145 мільйонів користувачів. Проект дозволяє знайти найбільш підходящу вакансію для кандидата в залежності від того, яку інформацію про себе дав користувач. Це також дозволяє шукати роботу за кордоном, а сам процес працевлаштування робити простим і прозорим.

💥  і Foodex24

Інтернет-супермаркет з системами доставки і зберігання. Більше не потрібно носити додому важкі сумки і наражатися на ризик заразитися — можна просто замовити продукти через мобільний додаток.

💥  Kray

Автоматичні безпілотники для внесення засобів захисту та підживлення рослин. На конференцію творці буквально принесли свій проект — півтораметровий коптер, пристосований для запилення рослин. Це більш екологічний спосіб обробки, більш щадний для рослин і не продукує ніяких шкідливих викидів. Вантажні дрони витримують масу до 13 кг і доставляють її на великі відстані (до 2000 км). Вартість обробки аерогібрідом — всього 2 долари за гектар, що в рази дешевше, ніж машинна обробка, яка існує зараз.

💥   Skyworker Inc.

Біржа підбору персоналу для IТ-галузі для кандидатів і компаній, які потребують якісного рекрутингу. Особливість системи в тому, що вона самостійно відбирає всіх підходящих кандидатів і "з'єднує" їх відразу з тими компаніями, які найімовірніше, наймуть їх на роботу.

💥   SolarGaps

Розумні жалюзі з сонячними елементами, що генерують електроенергію, завдяки яким можна економити до 30% на рахунках за електрику. Такі жалюзі в сонячні дні можуть генерувати до 100 Ватт за одну годину, виробляючи електрику без шкідливих викидів в атмосферу і витрати викопних ресурсів.

💥   2Event.com 

Платформа для проведення бізнес-заходів в інтернеті. Все просто: 40% часу всіх заходів становить нетворкінг між його учасниками. Чи часто вам доводилося відчувати незручність під час кава-брейку перед тим, як познайомитися з кимось? Мобільний додаток 2Event виправляє цю ситуацію, тому що з його допомогою можна заздалегідь познайомитися з відвідувачами заходу, розділити з кимось таксі або знайти для себе зручний спосіб дістатися місця призначення, забронювати готель і багато іншого.

Хто поїде до Кремнієвої долини?

У 2018 році переможцем конкурсу став стартап Leuko, створений MIT і Мадридською консорціумом M + Vision. Вони розробляють платформенну технологію для неінвазивного вимірювання параметрів крові. Інструмент PointCheck поєднує в собі оптику і штучний інтелект, щоб зробити аналіз крові простішим, швидшим, доступнішим і економічнішим, ніж сучасні рішення.

PointCheck

Посилаючи світло на шкіру навколо нігтя, PointCheck може відображати клітини крові, що протікають через поверхневі капіляри. Потім алгоритми визначають, чи є рівень лейкоцитів небезпечно низьким. PointCheck допомагає визначити підвищений ризик зараження, щоб почати профілактичне лікування до виникнення інфекції. Поки що стартап тільки розвивається і купити прилад на широкому ринку все ще не можна.

Цього року перемоги, звичайно, були гідні всі конкурсанти. Однак судді наголошували на проектах, які прагнуть зробити процеси більш екологічними, більш дешевими для суспільства, а також вирішують такі проблеми сучасного суспільства як нестача ресурсів і продовольства. Як ви вже здогадалися, і як здогадувалися поступово всі учасники в ході конференції після подібних суджень суддів, таким вимогам відповідає тільки один проект: автоматичні безпілотники для обробки полів від компанії Kray. 

Такі дрони можуть використовуватися на важкодоступних площах, наприклад, для обробки східчастих полів, куди транспорт просто не може заїхати. Більш того, дрони економічніші не тільки через те, що не споживають паливо, а ще й тому, що оснащені спеціальними розпилювачами, які роблять обробку на 40% ефективнішою.

Startup World Cup

У листопаді 2021 року Дмитро Сурду відправиться у США на фінал конкурсу, щоб боротися там за $1 000 000, який він витратить на розвиток свого проекту. А ми, звичайно, будемо підтримувати українських винахідників.

Posted by Kray Technologies on Sunday, August 30, 2020

"Рубрика"медіа-партнер Startup World Cup

1599

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: