fbpx
Сьогодні
Дайджест 15:53 17 Чер 2023

5 головних рішень тижня — міношукачі для Херсонщини та перший в Україні Центр ветеранського розвитку

English version here

Щосуботи "Рубрика" пропонує короткий дайджест ТОП-5 рішень тижня, які наближають перемогу України:

💰 Три країни Європи виділили 65 млн євро у спецфонд Світового банку для України — Ісландія, Латвія та Нідерланди зробили нові грантові внески. Йдеться про фонд URTF — Трастовий фонд допомоги, відновлення, відбудови та реформ для України. Загальний обсяг фінансування URTF досягнув понад 920 млн доларів.

🇸🇪 Швеція створить центри обслуговування військової техніки поблизу України. У центрах ремонтуватиметься та обслуговуватиметься військова техніка, яку передали Україні: бойові машини CV-90, танки Leopard, артилерійські установки Archer та Robot 70.

💥 А ще Швеція відправила в Україну 250 міношукачів для ліквідації наслідків підриву Каховської ГЕС. Адже маси землі, які були приведені в рух унаслідок повені, можуть містити наземні міни, так звані "касетні бомби" та інші боєприпаси. Небезпечні міни могли переміститися або змішалися з масами землі чи сміттям.

🛰 Мінцифри оголосило грант на $1 млн за розробку методів боротьби з ворожими дронами. Для цього запрошують на хакатон Drone Hackathon "Anti-Shahеd", який відбудеться 24–25 червня у Києві. Він має на меті об'єднати розробників, інженерів, кіберспеціалістів, які створюють системи і технології для виявлення та знищення ворожих дронів.

💪 У Дніпрі почав працювати перший в Україні Центр ветеранського розвитку — він створюватиме умови для реінтеграції ветеранів та членів їхніх сімей у суспільне життя за допомогою розвитку професійних навичок, перекваліфікації, сприяння зайнятості ветеранів, підготовки майбутніх помічників ветеранів.

 

Переглянути цей допис в Instagram

 

Допис, поширений Рубрика (@rubryka)

Стежте за медіа рішень "Рубрика" — наближаємо перемогу разом!

1
403

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: