fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 12:49 08 Гру 2023

Різдво близько: книжкові подарунки на будь-який смак

Не знаєте, що подарувати рідним, друзям чи колегам? Подаруйте книжку! Настроєву різдвяну історію, яскравий сучасний комікс, захоплюючу мандрівку в історію української мови, щемкий артщоденник про Україну 2022-го року, оповідку про реальне життя інтелектуалів або довідник, який дозволить розібратися у зброї чи вині.

А за промокодом "rubrika" протягом двох тижнів від 8 грудня читачі "Рубрики" можуть отримати 10% знижки на книжки з добірки. 

Джеймз Паттерсон. "Дванадцять шалених днів Різдва"

Зворушлива і дотепна історія, яка додає святкового настрою, недарма її вподобали тисячі читачів по всьому світу. 

Це історія про родину Салліванів, які перестали святкувати Різдво після смерті Кеті, мами і дружини. Хтось таємничий надсилає подарунки вдівцю Генрі Саллівану та його двом дітям, Віллу та Еллі. Спочатку з-поміж гілок груші висовує голову маленьке дзьобисте та пір'ясте створіння. Не встигли вони оговтатися, як будинок Салліванів швидко наповнився галасливими тваринами та гостями, які вимагали їхньої уваги. Наступні дванадцять днів перевертають життя сім'ї Салліванів із ніг на голову так, як годі було й уявити. І хоча це Різдво буде безладним, що, як саме такого подарунку вони всі потребують?

Що подарувати на Новий рік

Рейчел Смайт. "Пристрасті Олімпу"

Яскравий комікс-товстунець про пригоди давньогрецьких богів. "Пристрасті Олімпу" один з найпопулярніших коміксів на Webtoon, має чимало нагород і любов читачів. 

Це переспів грецької міфології на сучасний лад. Історія про Персефону, яка виросла у світі смертних, та опинилася на Олімпі — в швидкоплинному, гламурному світі богів. Тутешня сусідка по кімнаті, Артеміда, запрошує новеньку на вечірку. Відтепер все життя Персефони змінюється: вона знайомиться з Гадесом і миттю відчуває, що між нею та загадковим володарем Підземного світу спалахує іскра. Молодій богині весни настав час пізнати себе й відкрити внутрішню силу. Їй доведеться розібратися зі своїми почуттями та всіма пристрастями, що вирують на Олімпі.

Що подарувати на Новий рік

Орися Демська. "Українська мова. Подорож із Бад-Емса до Страсбурга"

Історія про силу, а не про слабкість. Книжка лінгвістки, професорки Орисі Демської про зародження й розвиток української мови від індоєвропейської прамови до наших днів, її взаємодію з іншими мовами, історію взаємозбагачень, непримириме протистояння з російською і перебіг лінгвоцидів, із яких вона все ж таки вийшла переможницею.

Звідки така назва? Це важливі точки на культурній мапі модерної української мови: Бад-Емс, звідки указом намагалися переконати світ, що української мови немає, не було і бути не може, і Страсбург — точка, де 21 березня 2022-го року українська отримала статус майбутньої офіційної мови Європейського Союзу.

Що подарувати на Новий рік

Михайло Жирохов. "Зброя перемоги"

Оновлене видання найповнішого довідника зі зброї, яка використовується Збройними Силами України на передовій. Яскраві фотографії та докладний опис бойових характеристик найрізноманітніших видів зброї вітчизняного та світового зразків, історії та коментарі від бійців, які безпосередньо її застосовують. 

Коротко і по ділу про українську зброю та зброю, яку нам надають країни-партнери. Javelin, HIMARS, Bayraktar TB2 ці назви на слуху навіть у тих, хто далекий від військової тематики. Втім, зараз озброєння цікавить багатьох, адже крім вмотивованих та навчених людей для перемоги нам потрібна зброя. І все більше людей хоче розібратися в цьому питанні, тому ця книжка може стати гарним подарунком. 

Що подарувати на Новий рік

Олександр Грехов, Анастасія Нікуліна. "Відбій повітряної тривоги"

Гарним подарунком українським та іноземним читачам стане артщоденник перших місяців повномасштабного вторгнення від Олександра Грехова та Анастасії Нікуліної, адже книжка видана українською та англійською мовами. 

Ці ілюстрації та тексти — про спільний біль, спільну радість, спільні подвиги і вчинки, спільні срачі та меми. Про те, чим ми жили ці перші місяці після 24 лютого 2022-го року. Нападе чи не нападе? Розпач і надія. Черги біля військкоматів. Буча та Маріуполь. Волонтерство. Вимушені переселенці й повернення додому. Від війни прокинулася вся Україна. І зараз кожен із нас робить все можливе, щоб перемогти і щоб назавжди був відбій повітряної тривоги.

Що подарувати на Новий рік

Пол Джонсон. "Інтелектуали"

Герої цієї книжки — генії та неоднозначні особистості. Жан-Жак Руссо, Карл Маркс, Генрік Ібсен, Ернест Гемінґвей, Жан-Поль Сартр, Лілліан Геллман, Бертран Расселл, Бертольт Брехт, Норман Мейлер — імена, закарбовані в століттях. Та чи відповідало приватне життя інтелектуалів їхнім стверджуваним принципам? Як поводилися з дружинами та дітьми, законними й позашлюбними? Чи цінували дружбу? Чи були ідеальними в усьому? Відповіді вас здивують. 

Пол Джонсон — особистий радник і спічрайтер Маргарет Тетчер занурює в неймовірно цікаве дослідження про інтелектуалів, які сформували сучасний світ. 

Що подарувати на Новий рік

Ґрант Рейнольдс, Кріс Стенґ. "Як пити вино. Найпростіший спосіб дізнатися, що вам смакує"

Ґрант Рейнольдс — відомий сомельє, людина, яка не просто знає про вино все, але і вміє про нього розповісти. Кріс Стенґ — співзасновник і СЕО гастрономічного проєкту The Infatuation, один з найпомітніших ресторанних оглядачів США.

Їхня книжка "Як пити вино" допоможе не розгубитися, побачивши винну карту в ресторані, вміло дібрати вино, яке смакує до певної страви, та розрізнити дорогий напій і дешеву підробку. Вона сподобається як гурманам, які чимало знають про вино, так і новачкам у цій справі. Крім того це видання приємно гортати, обговорювати з друзями і просто тримати на поличці. 

Що подарувати на Новий рік

Партнерський матеріал. 

Рубрика:
Корисності
160

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: