fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 17:39 10 Лис 2023

Книги для підвищення продуктивності: як бути ефективним в усіх аспектах життя

Вплинути на наш світогляд та продуктивність можуть книги. Саме тому “Рубрика” та видавництво “Наш Формат” підготували для вас добірку видань, які змусять вас подивитись на своє життя по-новому.

Кожну зі згаданих у добірці книг ви можете придбати на сайті "Нашого Формату" зі знижкою 10%, ввівши при оформленні замовлення промокод RubrykaNF, який діятиме з 10 до 17 листопада.

"Рік продуктивності. Експерименти з часом, увагою та енергією", Кріс Бейлі

Книжка "Рік продуктивності" ідеально підійде для всіх, хто не хоче витрачати час на сотні неефективних технік підвищення продуктивності та шукає найбільш оптимальний варіант. Чому? Її автор Кріс Бейлі відмовився від вигідних пропозицій про роботу, щоб здійснити мрію всього життя — провести рік, експериментуючи з пошуком продуктивності. Після отримання диплома він створив блог, у якому описував свою серію експериментів із підвищення продуктивності, які він проводив на собі. До прикладу, автор: 

  • кілька тижнів майже не спав;
  • відмовився від кофеїну та цукру;
  • 10 днів прожив у повній ізоляції;
  • користувався смартфоном лише годину на день протягом трьох місяців;
  • набрав десять фунтів м'язової маси;
  • розтягнув свій робочий тиждень до 90 годин та інші.

Його праця — результат цієї річної подорожі. Автор навчить вас сповільнювати роботу, щоб працювати більш свідомо, планувати менше часу для виконання важливих завдань, виключити зі свого життя все несуттєве та багато іншого. Бейлі пропонує цілу скарбницю ідей і понад 25 найкращих практик, які допоможуть вам досягти більшого.

Цитата:

"У новому сучасному світі найпродуктивніші люди вміють управляти не лише своїм часом, а й увагою та енергією. Уже наприкінці проєкту я помітив дивовижний взаємозв'язок між цими трьома «китами» продуктивності. Приміром, для здорового сну потрібно більше часу, однак завдяки йому покращуються енергія й уміння контролювати увагу. Щоб позбутися відволікальних факторів і шумів, теж потрібен час, однак це дає змогу сконцентруватися та вносить ясність у думки. А щоб переключати увагу, потрібна енергія, але вона сприяє більшим досягненням за менший час".

Кріс Бейлі Рік продуктивності

 

"Твій мозок у роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше", Девід Рок

Як працювати ефективніше, навчитись делегувати повноваження та оцінювати робочі завдання? Відповідь знайдете у книжці "Твій мозок у роботі. Як припинити відволікатися і працювати продуктивніше". Її автор Девід Рок, тренер з продуктивності, що допомагає організаціям на зразок HP, MasterCard, Microsoft, NASA, знає як стати більш зосередженим у своєму повсякденному житті. Рок занурився у складну царину нейробіології та зумів точно й доступно викласти все, що дізнався про роботу мозку. Він записував інтерв'ю з науковцями, ходив у їхні лабораторії, провів сотні годин, читаючи найновіші дослідження та відбираючи дані, котрі найкраще пояснюють, як розум і мозок впливають на наше життя.

У його праці ви знайдете відповіді на такі питання:

  • чому наш мозок відчуває себе таким навантаженим і як можна максимізувати свої розумові ресурси, 
  • чому іноді так важко зосередитись і що з цим робити, 
  • як зберігати холоднокровність у будь-якій ситуації, щоб приймати найкращі рішення і багато іншого.

Візьміть до уваги його книгу, якщо хочете вижити в сучасному напруженому робочому середовищі і все одно відчувати себе бадьорими в кінці дня.

Цитата:

"Бізнесмени іноді кажуть, що чудово дають раду кільком завданням одночасно. Так, ви можете брати участь у телефонній конференції і паралельно відповідати на листи. Та насправді в цьому випадку ви не виконуєте два завдання, що одночасно займають сцену. Ви перекидаєте увагу з однієї справи на іншу. Як наслідок, ви не зосереджуєтесь на конференції і можете упустити щось важливе. Також дослідження показують, що аби інформація відклалась у довгостроковій пам'яті, їй треба приділити всю увагу. Можливо, ви й чутимете конференцію, але потім мало що згадаєте з того, про що там ішлося".

Девід Рок Твій мозок у роботі

"Чудовий ранок. Як не проспати життя", Гел Елрод

Щоб ви сказали на те, якби могли замінити будь-який аспект свого життя, просто змінивши свої ранкові звички? Що б саме ви змінили? Правильну відповідь слід шукати у виданні "Чудовий ранок. Як не проспати життя" Гела Елрода. Ця книга розійшлась тиражем понад 2 000 000 примірників і змінила життя мільйонів людей у ​​всьому світі. Її автор розповість вам про найпростішу і найефективнішу послідовність дій, щоб прокидатися щодня з більшою енергією та мотивацією, аби вивести своє життя на новий рівень. Ви не повірите, але ці методи весь час були прямо перед вами, однак саме ця книга допоможе втілити їх у життя. З книжки ви дізнаєтеся, як перша година дня визначає ваш успіх. Вона допоможе вам знизити рівень стресу, підвищити продуктивність, поліпшити загальний стан здоров'я та нарешті почати жити так, як ви завжди мріяли.

Ви готові? Ось-ось почнеться наступна глава вашого нового життя. Прочитайте "Чудовий ранок" і почніть прокидатися на повну силу.

Цитата:

"Щоразу обираючи просте рішення замість правильного, ви формуєте свою особистість і дедалі більше стаєте людиною, котра надає перевагу тому, що легко, а не тому, що правильно. Якщо ви хочете вчинити правильно і неухильно тримаєтеся обраного курсу, а надто якщо цього не хочете, ви розвиваєте здатність до самодисципліни і самоорганізації (яку багатьом так і не вдається розвинути), а це обов'язкова умова для досягнення великих результатів. Мій добрий друг Пітер Вуґд каже своїм клієнтам, що «дисципліна формує спосіб життя».

Приміром, вранці дзвонить будильник, ми обираємо опцію "Повторити" (просте рішення) і помилково вважаємо, що ця дія вплине на нас тільки сьогодні. Насправді, так ми програмуємо свою підсвідомість: не робити те, що заплановано, — цілком нормально".

Гел Елрод Чудовий ранок

"Чудовий ранок для фінансового успіху. Неочевидні звички заможних", Гел Елрод, Девід Озборн, Онорі Кордер

Продовжимо тему взаємозв'язку правильного ранку та багатства у книзі "Чудовий ранок для фінансового успіху. Неочевидні звички заможних". Тут автори Гел Елрод, Девід Озборн, Онорі Кордер надихнуть кожного читача на створення такого ранку, аби він сприяв збільшенню доходу та зміні способу життя загалом.

Тім Кук, Говард Шульц, Опра Вінфрі, Річард Бренсон — усі ці успішні й багаті люди мають щось спільне: вони прокидаються на світанку. Поки інші ще сплять, знаменитості переглядають плани, візуалізують успіх, займаються спортом, читають тощо. Словом, інвестують у найдорожче — власну енергію і розвиток.

Та чи справді зв'язок між графіком і статками такий сильний? Які звички й риси приводять до фінансового успіху? Як ставити цілі?

Ви дізнаєтеся, як відрізняється мислення бідної людини та заможної, які ранкові звички допоможуть стати гармонійнішими та щасливішими. А головне — складете власний план розвитку, що вестиме до першого мільйона, свободи та щастя.

Цитата:

"Карта не покаже вам усього, що трапиться на шляху під час подорожі. Так само й плани не містять абсолютно всіх кроків, які потрібно буде зробити. Та один крок є неодмінним: наступний. Це один з найкращих відомих мені способів для втілення плану. Завжди дбайте про наступний крок, навіть якщо він буде зовсім малесенький. Якщо я застрягаю на якомусь етапі втілення плану, причина майже завжди полягає в тому, що я не маю чіткого наступного кроку або боюся його зробити. У будь-якому разі проблему зазвичай можна розв'язати, просто записавши наступну можливу дію, навіть найдрібнішу".

книги для підвищення продуктивності

"Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути", Маршалл Ґолдсміт, Марк Рейтер

Чи задумувались ви, як впливають тригери на ваш день та життя у цілому? Чи мріяли ви колись про "себе ідеальних"? А що зробили для того, щоб такими стати? Можливо, ви хотіли почитати фахову книжку або ж зайнятись спортом, однак натомість вже півтори години граєте в ігри на смартфоні. Середовище постійно відвертає нас від мети так званими тригерами — ароматами, ґаджетами й іншими дрібницями. Як перемкнутися зі спокуси на бажану дію, а потім перетворити це на звичку, розповість Маршалл Ґолдсміт у своїй праці "Тригери. Сформуй звички і стань тим, ким хочеш бути".

У своїй потужній книзі автор пропонує просте рішення "чарівної кулі" у формі щоденного самоконтролю, що базується на тому, що він називає "активними" запитаннями. Це питання, які вимірюють наші зусилля, а не результати. Ґолдсміт детально описує шість "цікавих питань", які можуть допомогти нам взяти на себе відповідальність за наші зусилля щодо вдосконалення та допомогти нам, коли ми програємо. Тож беріть книгу до уваги, адже доведено — тригери руйнують нашу продуктивність.

Цитата:

"Якщо ми уважні (а ефір на національному телебаченні збільшить рівень уважності будь-кого), то саме так працюють тригери. Чим більш усвідомлено ми поводимося, тим менша ймовірність, що якийсь тригер, навіть за найбуденніших обставин, спровокує поспішну необдуману поведінку, яка призведе до небажаних наслідків. Замість діяти на автопілоті, ми сповільнюємося, щоб обдумати й ухвалити більш зважене рішення.

Ми робимо так у важливих ситуаціях. Коли йдемо на першу зустріч із СЕО компанії, ми свідомі того, що кожне слово, кожен жест, кожне запитання є тригером. Коли запитують про наше враження, ми не озвучуємо перше, що спадає на думку. Ми знаємо, що зайшли на мінне поле, де будь-який неправильний крок може мати неприємні наслідки. Ми зважуємо свої слова, наче дипломат перед обличчям противника. Можливо, у нас навіть є заздалегідь заготовані відповіді. У будь-якому разі, ми не піддаємося імпульсу. Міркуємо, вибираємо, а тоді відповідаємо".

 

Маршалл Ґолдсміт, Марк Рейтер Тригери

На сторінках цих книг автори описали поради, які дійсно діють. У цій добірці чимало практичних інструкцій для підвищення продуктивності й покращення мотивації, тож час змінювати своє життя на краще настав!

Партнерський матеріал.

Рубрика:
Корисності
180

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: