fbpx
Сьогодні
Важливо 09:30 22 Січ 2024

Рубрика — серед співзасновників медіамережі "Вікно Відновлення": навіщо це рішення

English version here

Фото: Рубрика

22 січня 2024 року, у День Соборності України, розпочинає свою роботу медіамережа "Вікно Відновлення" (UA Recovery Window Media Network). До об'єднання вже увійшли низка незалежних медіа, громадських організацій та аналітичних центрів. Тепер запрошують долучитись й інші медійні та немедійні організації, які прагнуть розповідати про відновлення та моніторити процес відбудови.

Мета «Вікна Відновлення» — якісно й прозоро розповідати про відновлення усіх постраждалих регіонів на єдиній платформі. Учасники мережі будуть створювати розслідування, репортажі, аналітичні матеріали та експлейнери про відбудову, і весь цей контент агрегуватимуть на онлайн-платформі, запуск якої запланований на березень 2024. Сьогодні вже запрацювали сторінки "Вікна Відновлення" (Recovery.Window) у фейсбуці, інстаграмі та телеграмі. Усіх охочих закликають підписатися, щоби бути в курсі новин про відбудову України.

«Ми обрали вікно символом об'єднання з трьох причин. По-перше, за кожним розбитим від обстрілів вікном — історії людей. "Вікно Відновлення" робитиме видимими такі історії навіть із найвіддаленіших громад, – розповідає координаторка медіамережі Анастасія Руденко. – По-друге, наша онлайн-платформа стане "єдиним вікном" відбудови, де ми зберемо інформацію про процеси відновлення з усіх регіонів. І наостанок – вікно для нас є символом прозорості та нульової толерантності до корупції. Ми не лише розповідатимемо про відновлення, але й будемо здійснювати громадський контроль над відбудовою». 

Хто вже долучився? 

Співзасновниками та першими партнерами медіамережі стали сім організацій:

Як приєднатися? 

Медіамережа «Вікно Відновлення» відкрита до розширення і співпраці з медіа, громадськими організаціями, аналітичними центрами, а також до взаємодії з державними органами та представниками місцевого самоврядування. 

На першому етапі «Вікно Відновлення» запрошує заповнити форму інтересу до мережі медіаорганізації, які прагнуть зробити процеси відбудови свого регіону та України більш зрозумілими й прозорими. Другий етап буде присвячений залученню громадських організацій, але заповнювати форму зацікавлені ініціативи можуть уже зараз. 

Що отримають медіа, які долучаться до мережі?

  • Фінансову підтримку у створенні контенту. Партнери об'єднання зможуть отримати компенсацію від 7 до 40 тисяч гривень за кожен матеріал на тему відбудови.
  • Доступ до навчальних можливостей для медіа. Для партнерів об'єднання будуть організовані експертні тренінги на тему відбудови.
  • Доступ до кроссекторальних експертів та аналітики. Медіа матимуть змогу звертатись за коментарями до експертів мережі та першими дізнаватись про аналітику партнерів.
  • Допомогу у дистрибуції. Онлайн-платформа «Вікна Відновлення» стане агрегатором контенту про відбудову та допомагатиме збільшувати аудиторію кожного окремого медіа.

Для початку взаємодії представники медіа та ГО мають заповнити коротку гугл-форму. Всі, хто заповнять, отримають подальшу інформацію про деталі та умови співпраці, а також інші оголошення мережі. 

Мережа "Вікно Відновлення" підтримується урядом Великої Британії. Стежити за "Вікном Відновлення" можна вже зараз у Facebook, Instagram та Telegram

Мережа

1679

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: