fbpx
Сьогодні
ЕкоРішення 17:30 28 Січ 2023

Зупинити тестування косметики на тваринах: екорішення

Для України у контексті захисту тварин чи не найважливішим питанням залишається закріплення заборони здійснювати тестування косметики та побутової хімії на тваринах. 
  • Категорія: звірі
  • Проблема: досліди на тваринах
  • Рішення: Протест та бойкотування

Бойкот — спосіб політичної та економічної боротьби, що припускає повне або часткове припинення стосунків з якою-небудь організацією.

5 перших кроків

  1. Бойкотуйте товари, які тестуються на тваринах.
  2. Дізнайтесь, які компанії продовжують тестування косметики та ліків на тваринах.
  3. Підготуйте інформаційну кампанію, щоб привернути увагу до проблеми: фото та відео наслідків для тварин, статистику тощо. Поширюйте інформацію про компанії, які використовують тварин та закликайте до бойкотування їхніх товарів.
  4. Підтримуйте гуманні товари, які мають маркування not tested on animals/cruelty-free.
  5. Підтримуйте зоозахисні організації, які борються за права тварин.

Детальніше

Для України у контексті захисту тварин чи не найважливішим питанням залишається закріплення заборони здійснювати тестування косметики та побутової хімії на тваринах. 

Деякі з експериментів, які проводять над тваринами, вкрай жорстокі. Наприклад, тест Дрейза для перевірки подразнювальних властивостей речовин, за яким знерухомленій тварині вводять в очі різні рідини та спостерігають за реакцією. Саме цей метод тестування ліг в основу короткометражки "Врятуйте Ральфа" про піддослідного кролика, рідні якого "померли, виконуючи свою роботу", що була знята за ініціативи Спілки захисту тварин США і набула світового розголосу.

Водночас українські зоозахисники можуть розраховувати на заборону тестування тільки з липня 2023 року, коли почне діяти новий регламент для косметичних засобів, затверджений Кабміном 20 січня 2021 року, який власне і передбачає заборону випробування косметики на тваринах. Цей акт замінить "Санітарні правила і норми безпеки продукції парфумерно-косметичної промисловості", затверджені 1 липня 1999 року МОЗ України, що встановлювали процедуру тестування продукції.

У 2017 році Україна підписала Європейську конвенцію про захист хребетних тварин, що використовуються для дослідницьких та інших наукових цілей, яка забороняє тестування продукції на тваринах. Проте, цей документ все ще не ратифіковано.

Джерело: Рубрика

34

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Про проєкт

Енциклопедія Екорішень

Ми зібрали для тебе інструкції та рекомендації щодо екологічних рішень найрізноманітніших проблем

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: