fbpx
Сьогодні
Слухай 17:15 22 Січ 2023

Подкаст Рішуча Миколаївщина: суднобудування має стати візитною карткою регіону після перемоги

Кожен регіон України докладається до перемоги і продовжує це робити по-своєму.

"Місто на хвилі, яке долає всі шторми", — так президент України Зеленський звернувся до Миколаєва у новорічному вітанні.

Миколаївщина стримала просування російських військ. Але якою ціною?

У новій серії подкастів "Рішуча Миколаївщина" розповідаються історії, які допоможуть, як мешканцям, так і вихідцям з Миколаївщини, і всім українцям по-новому подивитися на можливості та побачити успіхи навіть під час війни надзвичайно важливого регіону. 

Рішуча Миколаївщина це про людей, що творять історію та формують поствоєнне майбутнє півдня України.

"Створити цей подкаст мене спонукало бажання віддати шану регіону, де я виріс, який по-справжньому прийняв на себе удар одним з перших, і довгий час лишався у безпосередній близькості до передової. росіяни спричинили величезні руйнування. Я переконаний, що після перемоги та відновлення Миколаївщина має стати лідером півдня. Тому я хочу якомога більше розповісти про процеси, які можуть бути корисні при плануванні відновлення", говорить автор подкасту Владислав Фарапонов, аналітик "Інтерньюз-Україна". 

Перший епізод присвячено галузі, що принесла Миколаєву славу. І зараз не про крейсер, якому наші воїни наказали йти далеко, а про потужну індустрію суднобудування. Саме таку назву — "Слава" — мав флагман росії, крейсер, який дістався росії у 1991 р. та був перейменований у "Москву". Саме цей військовий корабель був потоплений навесні 2022 Чорному морі. Цей ракетний крейсер був побудований у Миколаєві, як і три схожих з одного самого проєкту.

Це розмова з Анатолієм Михельсоном, екс-заступником генерального директора заводу з виробництва та маркетингу Миколаївського суднобудівного заводу. Він один з тих, хто будував той самий крейсер.

У подкасті Анатолій Леонідович ділиться думками про можливі шляхи розвитку галузі після перемоги, яка дуже добре відома миколаївцям. У подкасті також можна знайти поради про те, який флот потрібен Україні і як не втратити цю унікальну галузь назавжди.

Випуски подкасту "Рішуча Миколаївщина" будуть виходити на онлайн-медіа рішень "Рубрика". Послухати подкаст можна на популярних платформах:

Серія подкастів "Рішуча Миколаївщина" створена за фінансової підтримки Європейського Союзу і Федерального Міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

Вміст подкасту є одноосібною відповідальністю Програми Медіафіт для Південної та Східної України та не обов'язково відображає погляди Європейського Союзу і Федерального Міністерству економічного співробітництва та розвитку Німеччини (BMZ).

3
1617

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: