fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 15:50 31 Лип 2023

“Київоблгаз” перейшов під державне управління: що зміниться для клієнтів

28-го червня Акціонерне товариство “Київоблгаз” перейшло під державне управління групи "Нафтогаз". Що тепер чекає на клієнтів? Чи зміниться діяльність “Київоблгазу”? Як тепер працюватиме газорозподільна компанія? Відповіді — у нашому матеріалі.

Що сталося?

АТ "Київоблгаз" перейшло під державне управління групи "Нафтогаз", відповідно до рішення Уряду для стабілізації ситуації в енергетичній сфері. 

Підставою для цього стала справа ДБР щодо стягнення орендної плати з облгазів за право користування газовими мережами. Збитки держави сягнули 1,5 млрд гривень.

Очолив АТ "Київоблгаз" Павло Попов, який має значний досвід в енергетичній сфері України

Яке рішення?

В умовах воєнного часу енергетична галузь забезпечує життя країни. Газорозподільні компанії належать до підприємств критичної інфраструктури — доставляють газ до осель споживачів та численних підприємств. 

Облгази доставляють газ споживачам газовими мережами, більшість з яких перебувають у власності держави, тож мають утримуватися у справному стані. 

Держава планує навести лад — впорядкувати діяльність газорозподільних компаній. Зробити так, щоб кошти не йшли на рахунок олігархів, а лишалися в країні й працівники газорозподільних компаній отримували достойну заробітну плату, працюючи 24/7.

Як це працює?
Відповідаємо на основні запитання

Чи зміниться тариф на розподіл газу після того, як "Київоблгаз" перейшов під державне управління?

Ні, тариф на послуги розподілу природного газу залишиться незмінним — 1, 78 грн за 1 м³ з ПДВ. Цей тариф затверджено Регулятором — Постановою НКРЕКП.

Важливо, що перегляд тарифів на комунальні послуги на час воєнного стану та ще на кілька тижнів після його скасування заборонений Законом України.

Київоблгаз

А особові рахунки? Чи зміняться реквізити для оплати споживачів "Київоблгазу"?

Особові рахунки за транспортування природного газу для споживачів лишаються незмінними. Для клієнтів з Київщини особові рахунки  починаються з цифр "0800" і складаються з десяти цифр. Вони відображаються у рахунках, які споживачі отримують за транспортування газу.

Так само наразі діють попередні реквізити для оплати послуги розподілу газу для споживачів та для юридичних осіб. У разі зміни реквізитів клієнтів попередять завчасно на офіційних ресурсах газорозподільної компанії та у платіжках.

Що робити, якщо клієнт мав переплату за послугу розподілу газу?

Переплата зберігається за номером особового рахунку.

Раніше клієнти передавали показники газового лічильника щомісяця з 1 по 5 число. Який порядок зараз? Кому передавати показання газового лічильника, аби отримувати коректні нарахування за спожиті об'єми?

Показники газового лічильника слід передавати щомісяця з 1 по 5 число. Своєчасний облік газу — запорука коректних нарахувань у платіжках.

Звертаємо увагу, що змінилися способи передачі показань. Для споживачів "Київоблгазу" відкрито доступ до сервісів Газопостачальної компанії "Нафтогаз України". Будь-які інші платформи не є коректними та працювати не будуть.

Показання можна передавати:

▪️  в особистому кабінеті my.gas.ua;

▪️  через чатботи GASUA у Viber, Telegram. Також NaftogazGasSupply у Facebook Messenger;

▪️  або SMS-повідомленням на номер 4647.

Сплачувати за доставку газу необхідно до 20 числа поточного місяця. Завдяки тарифним коштом за розподіл газу:

  • фінансується робота аварійно-диспетчерської служби "104";
  • здійснюється ліквідація витоків газу і захист газопроводів від корозії та проводяться роботи, які НКРЕКП затвердила за Інвестиційною програмою 2023-го року — підготовка газорозподільних мереж та обладнання до нового опалювального сезону.

Київоблгаз

Ще більше корисних рішень!

Отож, клієнти "Київоблгазу" мають незмінні особові рахунки, передають показання, використовуючи сервіси Групи "Нафтогаз" та можуть звертатися на гарячі лінії "Нафтогазу", щоб вирішити свої запитання у телефонному режимі. 

Крім цього, користувачі можуть приходити на фізичні точки контакту. Такі центри обслуговування клієнтів "Київоблгазу" працюють з 8:00 до 17:00 у робочі дні, за адресами:

  • 09107, м. Біла Церква, Шевченка, 118 
  • 08300, м. Бориспіль, вул. Європейська,10
  • 08600, м. Васильків, вул. Декабристів,139 
  • 08703, м. Обухів, вул. Піщана,1-а
  • 07300, м. Вишгород, вул. Набережна, 7 А
  • 09700, м. Богуслав, вул. Святогірська, 1 
  • 08154, м. Боярка, вул. Білогородська,17
  • м. Вишневе, вул. Святошинська, 27 А 
  • м. Ірпінь, вул. Дем'яна Попова, 22 
  • 08400, м. Переяслав-Хмельницький, вул. вул. Можайська,26
  • м.Тараща, вул. Богдана Хмельницького, 12(А-Б)
  • 09300, смт. Володарка, вул. Коцюбинського, 29 А

Київоблгаз

Рубрика:
Кейси
20644

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: