fbpx
Сьогодні
Спецпроєкт 13:51 31 Тра 2023

"Не просто газове обладнання, а комфорт, тепло і сервісний супровід": рішення "під ключ" від АТ "Київоблгаз" 

Котел чи плита — індивідуальний підбір, сервісне обслуговування на роки та весь ланцюжок від отримання технічних умов приєднання до подачі газу в оселю — з однією компанією. Звісно ж, із дотриманням вимог безпеки та під контролем фахівців. Як надаються рішення “під ключ”, “Рубриці” розповіли начальниця регіонального управління групи по обслуговуванню клієнтів АТ "Київоблгаз" Анастасія Озерян та керівник відділу технічного обслуговування АТ “Київоблгаз” Влад Вага

Чому варто звернутися до АТ "Київоблгаз"

АТ "Київоблгаз" — газорозподільна компанія в Київській області, що пропонує своїм клієнтам цілий спектр послуг: від приєднання до газорозподільних мереж — до підбору, встановлення і сервісного обслуговування газового обладнання.

"Ми можемо задовольнити всі потреби клієнта. Основне наше завдання — не просто продати газове обладнання, а забезпечити комфорт і тепло у оселі. Тому ми працюємо з кожним клієнтом індивідуально. Наші персональні менеджери завжди готові допомогти", — зауважує  Анастасія Озерян зі 104.ua — клієнтського простору компанії.

Клієнтський простір АТ

На фото: Клієнтський простір 104.ua  в Ірпені

Керівник відділу технічного обслуговування АТ "Київоблгаз" Влад Вага уточнює:

"АТ «Київоблгаз» компанія, яка надає увесь спектр послуг: приєднання, реконструкція, технічне та сервісне обслуговування газового обладнання. Також у нас є додаткові послуги: встановлення газового обладнання з подальшим його гарантійним обслуговуванням. Будь-яке газове обладнання клієнта ми можемо встановити, підключити, перевірити й далі обслуговувати". 

Передусім тут високий рівень сервісу означає водночас і високий рівень безпеки. 

"Споживачу треба не просто котел, а безпечно встановлений котел, — переконана Анастасія Озерян. — Тому я рекомендую звернутися саме до наших спеціалістів". 

Клієнтський простір 104.ua

На фото: У клієнтському просторі можна одразу обрати необхідне обладнання й оформити його встановлення

Що пропонують спеціалісти АТ "Київоблгаз":

  • сучасне енергоефективне газове обладнання;
  • встановлення його відповідно до чинних норм безпечної експлуатації та будівельних правил;
  • персонал, який не тільки коректно встановить обладнання, а й далі виконуватиме його технічне обслуговування.

Як налагоджена взаємодія з клієнтом?

Якщо ви вирішили стати клієнтом АТ "Київоблгаз", то звертайтеся до центру обслуговування клієнтів — особисто або ж за номерами контакт-центру (044) 36-46-104, (067) 44-49-104 — і персональний менеджер супроводжуватиме вас на всіх етапах надання потрібної вам послуги.

АТ

На фото: персональні менеджери контакт-центру супроводжують клієнтів по всіх етапах надання послуги

Особисто можна звернутися в найближчий до вас 104.ua клієнтський простір. Адресу вам підкажуть у згаданому вище контакт-центрі або ж ви їх можете знайти на сайті.

З якими питаннями можна йти до клієнтських просторів 104.ua?

Якщо коротко, то з усіма, що стосуються газопостачання й газового обладнання.

"У центрах обслуговування клієнтів можна отримати повний спектр консультативних послуг. Саме тут ви вирішите будь-яке питання, що стосується нарахувань за доставку природного газу, комерційних послуг. Тут ви вирішите питання приєднання до мереж, придбання газового обладнання, а також його технічного обслуговування", — зауважує Анастасія Озерян.

Усі послуги можна оплатити через термінали, встановлені у приміщеннях центрів.

Якщо ви бажаєте приєднатися до газових мереж

Про що треба повідомити фахівцю АТ "Київоблгаз", щоб він відпрацював ваше звернення?

  • По-перше, це площа приміщення, яке ви хочете опалювати.
  • По-друге, це кількість точок забору гарячої води, якщо вам також треба нагрівати її від газового обладнання (кількість санвузлів). 
  • По-третє, чи потрібно вам газове обладнання для приготування їжі (кухонна плита, простіше кажучи).

Якщо ідеться про заміну вже встановленого обладнання, також від самого початку персональний менеджер уточнить ваш запит: чи вам потрібно тільки тепло, чи тепло й гаряча вода для приготування їжі. Відповідно вам порадять різні котли. Які вони бувають?

Як правильно обрати котел, потрібний саме вам

Котли бувають одноконтурні та двоконтурні. Якщо коротко, їхня відмінність — у наявності вторинного теплообмінника у двоконтурному котлі. 

Ваш вибір залежатиме від того, чи потрібна вам гаряча вода.

"Наприклад, двоконтурний котел E.C.A. Confeo відмінно підійде для тих, хто має мале приміщення і додатково встановити газовий водонагрівач немає можливості, а потреба в гарячій воді є, — пояснює Анастасія Озерян. — Однак варто враховувати, що двоконтурний котел може забезпечити комфортне використання газового гарячого водопостачання тільки на одну точку забору".

Попит має котел Saunier Duval. Він може працювати з бойлером непрямого нагріву (це нагрівач, який працює від джерела тепла, що є в будинку), щоб нагріти більшу кількість гарячої води.

Керівник відділу технічного обслуговування АТ

Влад Вага з котлами власного імпорту компанії 104.ua

"У підборі газового обладнання є дуже багато нюансів, — уточнює Влад Вага. — Вибір залежить від системи опалення, від того, який температурний режим обладнання потрібен клієнту, чи він хоче, наприклад, поставити комбіновану систему опалення. Ці всі фактори впливають на підбір газового обладнання. Наші досвідчені експерти готові проконсультувати і допомогти".

Конденсаційний котел чи традиційний?

У Європейському Союзі дозволено виробляти та встановлювати тільки конденсаційні котли, які дозволяють заощадити енергоресурси. Україна теж на цьому шляху: з вересня 2022 року в нашу країну заборонено ввозити традиційні котли.

"Насамперед при виборі газового котла потрібно розуміти, що конденсаційний котел на покоління вище від традиційного. Він більш енергоефективний і більш економічний за рахунок низького споживання електрики та газу. До всього терміни експлуатації конденсаційного котла вищі порівняно з традиційним", — наводить основні переваги Анастасія Озерян.

Конденсаційний котел дещо дорожчий, ніж традиційний, але переплата окупиться шляхом меншого споживання енергії. Нові клієнти більше звертають увагу на конденсаційні котли саме з огляду на майбутню економію, ділиться керівниця регіонального управління АТ "Київоблгаз".

Газоаналізатор — це must have

У будь-якому приміщенні, де є газові прилади, в тому числі й газові плити, повинен бути встановлений газоаналізатор — детектор витоку чадного та природного газу, — абсолютно переконані в АТ "Київоблгаз". 

"Як ми знаємо, природний газ має досить різкий запах, але він відчутний, тільки якщо витік газу дуже високий. У маленькій концентрації людина може його не почути. Оскільки природний газ легший за повітря, він піднімається доверху. Правильно встановлений газовий сигналізатор сповістить нашого клієнта про небезпеку. Чадний газ взагалі не має запаху, тому це дуже небезпечна речовина, його недарма називають тихим убивцею. Його може виявити тільки детектор, — пояснює керівник відділу технічного обслуговування АТ "Київоблгаз" Влад Вага. Ми дбаємо про безпеку життєдіяльності клієнтів, тому всім розповідаємо, що це необхідно для забезпечення безпеки їхнього здоров'я. Встановлення сигналізатора упереджує можливі трагедії".

Щоб придбати пристрій, зверніться до 104.ua.

Якщо ви вже маєте такий детектор і він показує виявлення чадного газу, то одразу потрібно припинити роботу газового обладнання і викликати аварійну диспетчерську службу за номером 104, нагадує Влад Вага.

Власна пропозиція обладнання

Завдяки співпраці з партнерами, зокрема групами Vaillant, Viessmann, Ariston, "Киїоблгаз" пропонує широкий спектр обладнання для будь-якого споживача — від економ до преміумсегменту.

АТ

Анастасія Озерян уточнює: "Є в нас і лінійка власного імпорту, тобто це ті котли, які ми закупаємо напряму у виробників, такі як Baymak, Demir Dokum, Thermex, E.C.A. А також є котел нашого власного виробництва — 104.ua. Ми можемо задовольнити будь-який попит".

Моделі, які мають найбільший попит, представлені та безпосередньо в шоурумах 104.ua, тобто на місці можна і консультацію отримати, і одразу придбати потрібне саме вам обладнання. 

Так само "Київоблгаз" пропонує широкий модельний ряд обладнання для приготування їжі.

"Якщо загалом гарантійний термін газового обладнання до трьох років, то на наш імпорт цей термін довший. На власний імпорт ми даємо 5-річну гарантію. Також за рахунок власного імпорту ми пропонуємо споживачам більш конкурентну ціну", — акцентує Анастасія Озерян. 

Технічний відділ АТ "Київоблгаз" бере придбане в компанії обладнання на сервісне обслуговування і повністю супроводжує його. 

"Наша сервісна гарантія діє спочатку один рік, але якщо клієнт замовляє технічне обслуговування, то ця гарантія продовжується ще на рік. При системному проведенні технічного обслуговування, ми можемо з клієнтом прийти до того, що у нас гарантія буде не один рік, а п'ять років", — говорить Влад Вага.

Акція від АТ "Київоблгаз"

Зараз компанія має для клієнтів вигідну пакетну пропозицію: це заміна газового обладнання всього за 8500 гривень. Якщо не змінюється обсяг споживання газу і тип призначення замінюваного опалювального приладу, зокрема і котла, то в цю суму входить встановлення газового опалювального приводу і його документальне оформлення (за умови якщо не змінюється приміщення, в якому було встановлене обладнання, що підлягає заміні).

Клієнтський простір АТ

Коли варто поміркувати про заміну обладнання?

Усе залежить від вашого бажання. Але варто дослухатися до порад фахівців. Якщо для вас важлива економія ресурсів, то Анастасія Озерян радить замінити традиційний котел на конденсаційний. Більшість нових клієнтів насправді саме так і роблять, розповідає Влад Вага. 

Клієнти звикли замінювати обладнання в неопалювальний період, але насправді звертатися до АТ "Київоблгаз" з цими питаннями можна в будь-який час, тут немає сезонності робіт. 

Фахівці оперативно опрацьовують усі заявки: того ж дня, коли ви звернетеся до центру обслуговування клієнтів, представник відділу технічного обслуговування з вами сконтактує і ви домовитесь про виїзд фахівців того ж дня або в інший зручний час.

АТ

Послуга суто заміни обладнання надається орієнтовно в межах двох тижнів, кажуть в АТ "Київоблгаз". Якщо перед заміною необхідно виконати проєктні чи  монтажні роботи, то термін буде довшим. Конкретніше вас зорієнтує фахівець уже на місці. 

"В середньому газове обладнання повинно використовуватись не більше 10 років. Тому що, як ми бачимо з досвіду, після 10 років з обладнанням вже виникають більш глобальні проблеми. Це може бути прогорілий теплообмінник, який треба тільки замінювати. Або ж прогорілі пальники. Якщо ж обладнання занедбане, то термін експлуатації його зменшується", — пояснює Влад Вага.

Що робити, якщо з вашим обладнанням щось пішло не так?

Керівник відділу технічного обслуговування АТ "Київоблгаз" Влад Вага пропонує розглянути кілька випадків. 

Перший: коли несправність обладнання привезла до витоку газу.

Що робити: 

  • зателефонувати на аварійно-диспетчерську службу 104;
  • якщо є така можливість, перекрити подачу газу до цього обладнання;
  • провітрити приміщення;
  • не користуватися електричними приладами та електричним освітленням до приїзду і дозволу аварійної служби. 

Другий: коли газове обладнання несправне, але немає витоку газу.

Що робити:

  • не намагатись самотужки полагодити несправне обладнання, щоб не зробити проблему ще більшою; 
  • звернутися до центру обслуговування клієнтів і залишити заявку. Це вже буде плановий виклик, а не терміновий;
  • не користуватись обладнанням, яке працює несправно; 
  • проводити профілактику газового обладнання, його технічне обслуговування.

Технічне обслуговування не тільки упереджує поломку, а також, якщо правильно експлуатувати котел, допомагає енергоефективно й економічно його використовувати. 

"Якщо котел брудний, згоряння газу буде неповним, через це газу буде використовуватись більше, і все це відображатиметься  на вашому рахунку", — пояснює Влад Вага.

Порада для клієнтів від АТ "Київоблгаз": взяти за правило обов'язково проводити технічне обслуговування свого обладнання перед опалювальним періодом.

АТ

Влад Вага уточнює: "Взагалі найкраще проводити технічне обслуговування і до опалювального сезону, і після нього. Ми проводимо обслуговування газових плит, проточних водонагрівачів (їх ще називають газовими колонками), ємнісних водонагрівачів, тобто котлів, тощо".

Чим технічне обслуговування відрізняється від сервісного?

Технічне обслуговування — це комплекс робіт, яке упереджує поломку газового обладнання. 

Тобто ви замовляєте технічне обслуговування для того, щоб у вас і надалі, наприклад, котел працював справно та не ламався. 

А сервісне обслуговування — це обслуговування, коли поломка вже сталася. 

АТ "Київоблгаз" пропонує гарантійне і післягарантійне сервісне обслуговування. 

"У нас у кожному клієнтському просторі  є представники відділу технічного обслуговування, які комунікують з клієнтами. Якщо, виникає якась аварійна ситуація, пов'язана з газовим обладнанням, вони одразу готові її ліквідувати", — каже Влад Вага.

Клієнтський простір АТ

Три види технічного обслуговування від "Київоблгазу"

1️⃣ Обслуговування газового обладнання. 

Фахівці проведуть профілактику та чистку газового обладнання, незалежно від того, це плита, котел чи колонка. Це повний спектр робіт для упередження поломки цього газового обладнання. 

2️⃣ Обслуговування газових мереж.

"Відповідно до правил безпеки систем газопостачання та Кодексу газорозподільних систем і закону про житлово-комунальні послуги, балансоутримувач, тобто власник, повинен мати договір на технічне обслуговування його внутрішніх мереж", — нагадує Влад Вага. 

Фахівці "Київоблгазу" на замовлення клієнта перевіряють мережі, виявляють витоки газу і їх ліквідовують. 

Влад Вага переконаний: "Це дуже ефективна робота, тому що так можна виявити недообліковані об'єми газу, якщо витік відбувається до лічильника. А якщо він є після лічильника, то ми таким чином економимо газ клієнтові, адже це впливає на його рахунок".

3️⃣ Обслуговування підприємств. 

Ідеться про обслуговування підземних газопроводів, шкафних регуляторних пунктів, обслуговування промислового обладнання.

Три питання, що найчастіше турбують клієнтів

1️⃣ Погане горіння газу. 

У такому разі фахівці проводять чистку пальників і теплообмінника, і газ надалі горить якісніше. 

Якщо газ не того кольору, то проблема не в ньому, а в непрочищеному обладнанні. 

"Люди кажуть, що раніше газ горів синім, а зараз горить червоним. Це залежить не від того, яка якість самого газу, а яка якість спалювання цього газу. Якщо клієнти будуть обслуговувати своє обладнання, то горіння газу завжди буде синім, тому що не буде ніякого бруду і пилу. Якщо ми бачимо синє полум'я, ми розуміємо, що це коректне згоряння", — пояснює керівник відділу технічного обслуговування АТ "Київоблгаз". 

2️⃣ Аварійне відключення котлів.

Тут є дуже багато технічних нюансів. "Наприклад, у всіх котлах, що вітчизняного, що імпортного виробництва, є датчик тяги димових викидів. Інколи цей датчик може просто несправно працювати. Це може статися так само від потрапляння бруду. Датчик не спрацьовує, котел вимикається, людина викликає наших фахівців і вони усувають цю проблему", — розповідає Влад Вага. 

3️⃣ Засмічення конфорок газової плити. 

Якщо часто збігає молоко чи кава, часом форсунки, через які подається газ, просто забиваються. Фахівці "Київоблгазу" так само усувають усі ці проблеми.

Чому варто довірити обслуговування саме технічному відділу "Київоблгазу"

Влад Вага пояснює: "При встановленні газового обладнання наші експерти керуються правилами та нормами чинного законодавства. Це державні будівельні норми, це правила безпеки систем газопостачання, де прописано, в яких умовах повинно встановлюватися газове обладнання".

Фахівець застерігає: у жодному разі не можна встановлювати газове обладнання в санітарних вузлах, тому що це може призвести до летальних випадків. Не варто взагалі самостійно замінювати газове обладнання, тому що пересічні споживачі не в курсі всіх стандартів, яких обов'язково необхідно дотримуватися. І з тієї ж причини не варто довіряти цю роботу умовному сусіду, який "у всьому розбирається". 

Ще одне важливе нагадування від експерта: правильна вентиляція в приміщеннях, де встановлено газове обладнання. Вентиляція має забезпечувати трикратний повітрообмін у приміщенні, Там, де встановлено газове обладнання, повинен бути вентиляційний канал. Тобто його мають поставити саме фахівці в правильному місці, і все буде гаразд.

"Наші фахівці знають структуру будь-якого газового обладнання. Якщо є якісь недоліки, ми завжди користуємося паспортними даними до обладнання, і ці недоліки усуваємо. В обладнанні іноземного виробництва свої індивідуальні коди помилок, наші фахівці теж їх вивчають", — каже Влад Вага про своїх підлеглих.

За будь-якої нагоди для фахівців проводять навчання. Наприклад, співробітники технічного відділу АТ "Київоблгаз" завжди долучаються, коли їх проводять фірми-виробники газового обладнання.

Влад Вага додає: "Плюс у нас є тренери, які допомагають, коли експерт не може зрозуміти, в чому проблема. Є у нас комунікація і між експертами, які діляться досвідом. Також ми багато займаємось саморозвитком, обов'язково відстежуємо новини в газовому обладнанні, щоб розуміти, що ми можемо запропонувати клієнтам і як їм краще допомогти. Усе обладнання, що є на ринку в Україні, ми знаємо і знаємо, як з ним працювати. Але все рівно постійно удосконалюємо свої знання".

Долучайтеся до "Року Незламності"

Клієнтський простір АТ

До речі, в АТ "Київоблгаз" не тільки дбають про клієнтів, а й прагнуть допомогти нашим захисникам. 

Зараз триває акція "Рік Незламності": разом з фондом "Повернись живим" "Київоблгаз" збирає кошти на тренажер протитанкового ракетного комплексу "Корсар" для наших захисників. Мета — один мільйон гривень. Долучитись до збору можна за посиланням: https://bit.ly/3ZzUh5W або у 104.ua клієнтських просторах, де проходить акція "Рік Незламності".

Фото Миколи Тимченка

Рубрика:
Кейси
1755

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: