fbpx
Сьогодні
Світ 18:24 20 Лип 2019

A$AP Rocky, Кардаш’ян та Україна: чому Трамп визволяє репера

Фото Newsweek.com

Репер із США Ракім Майерс, більш відомий під псевдонімом A$AP Rocky, нещодавно потрапив у гучний скандал у Стокгольмі (Швеція). Музиканта затримала місцева поліція в ніч на 3 липня через бійку в центрі міста. Річ у тім, що у правоохоронців з'явилося відео, на якому репер зловив чоловіка та кинув його на землю, у відповідь на яке A$AP Rocky стверджує, що він у супроводі охорони йшов центром міста, коли двоє хлопців переслідували їх чотири квартали. Коли перші попросили перестати їх переслідувати, другі відповіли негативно. Врешті, діло скінчилося бійкою. 5 липня суд Стокгольма ухвалив рішення арештувати на два тижні молодого репера, посилаючись на «вірогідність втечі від покарання». Апеляцію про дострокове звільнення, яку подали адвокати відомого репера одразу ж відхилили. 19 числа арешт подовжили ще на один тиждень до 26 липня. 

Трамп в ділі!

Ситуація привернула міжнародну увагу тоді, коли до звільнення відомого музиканта підключився сам президент США. 18 липня Дональд Трамп заявив, що він особисто береться до роботи над звільненням репера. Через декілька годин опісля, з'явився твіт подяки Кім Кардаш'ян Дональду Трампу за те, що згодився допомоги її товаришу. Сам Трамп зізнався, що про виконавця дізнався вперше від своєї дружини Меланії.

Якщо розглядати дану ситуацію крізь політтехнологічну призму, то можна знайти багато цікавих речей. Подяка Кім Кардаш'ян Дональду Трампу за допомогу у звільнені A$AP Rocky містить в собі подвійний контекст. У цій ролі Трамп виглядає своєрідним суперменом, який вирішує «проблеми народу». Справді, прихильники реп-виконавця тепер сприйматимуть нині чинного президента США як «визволителя». Вибори президента США не за горами, і будь-яка дія чи бездіяльність Трампа стоїть на шляху перемоги, а розв'язання проблеми такого масштабу несе за собою тільки позитивні наслідки. Він здобуває симпатію сучасної молоді, особливо улюбленців досить поширеного сьогодні жанру музики — репу. До того ж, заступництво за темношкірим виконавцем не залишить осторонь афроамериканську спільноту. Отже, сумуючи підтримку зірок Кім Кардаш'ян, її чоловіка Каньє Веста, фанатів реп-музики та афроамериканську громаду, отримуємо декілька десяток мільйонів «позитивної аудиторії» на президентських виборах США 2020 року. Як вам такий хід? Звичайно, гарантувати повну підтримку цих спільнот не можливо, але значний відсоток, керуючись емоційними рішеннями, таки змінить своє ставлення в бік Дональда Трампа.

До чого тут Україна?

Українці слідкували за справою ще з самого початку. Через затримання Ракіма Майерса в Стокгольмі, запланований концерт 13 червня на Atlas Weekend в Києві був зірваний. Проте, щоб не засмучувати слухачів, які вже придбали квиток на хедлайнера фестивалю A$AP Rocky, його «брат» A$AP Ferg з об'єднання «A$AP Mob» вирішив відпрацювати концерт за свого товариша. Виступ пройшов досить успішно, під час якого, до речі, не одноразово згадували про арештованого A$AP Rocky.

Отже, підбивши підсумки у ситуації, яка склалася навколо відомого американського артиста A$AP Rocky, можна сказати, що з часу підключення до справи Трампа, вона набуває вже політичного забарвлення. Для президента США ця ситуація є вкрай вигідною, оскільки вирішення справ саме такого типу привертають найбільшу емоційну увагу суспільства, яка так необхідна для нього на фоні різниці рейтингу між іншими кандидатами напередодні виборів.

4956

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: