fbpx
Сьогодні
Що відбувається 11:33 29 Кві 2022

Хроніка подій: 65-й день оборони України від російської агресії

English version here

Сьогодні 29 квітня і вже 65 днів триває військовий напад росії на Україну. Розповідаємо про всі поточні новини. Матеріал буде постійно оновлюватися.

Що сьогодні?

Головне

Російська орда продовжує наступальні дії у Східній операційній зоні з метою встановлення повного контролю над територією Донецької і Луганської областей та утримання сухопутного коридору з тимчасово окупованим Кримом. 

Українські захисники у відповідь загарбникам ведуть активну маневрену оборону, в окремих місцях завдають контрударів. 

Тільки на території Донецької та Луганської областей за минулу добу військовослужбовці угруповання Об'єднаних сил успішно відбили 9 атак ворога

Українські захисники знищили 6 танків, одну артилерійську систему, 12 одиниць броньованої техніки, один автомобіль та одну зенітну установку.

На Запорізькому напрямку протягом минулої доби завдяки умілим діям та майстерності наших воїнів було знищено 8 танків, 3 бойові броньовані машини, 2 одиниці автомобільної техніки, захоплено 1 БМП

На Харківщині зенітний ракетний підрозділ Повітряних Сил збив черговий винищувач-бомбардувальник Су-34!

Загалом за добу 28 квітня уражено 15 повітряних цілей:

  • 1 літак (Су-34);
  • 5 крилатих ракет;
  • 9 БпЛА.

Найбільші втрати противника за минулу добу спостерігалися на Ізюмському напрямку. Загалом на сьогоднішній день з початку російського наступу нараховується близько 23 000 дохлої русні!

Віримо в ЗСУ! Перемога за Україною!

оон 65 день війни

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що він шокований, що росія завдала ракетного удару по Києву, поки він перебуває в місті для переговорів із президентом Зеленським. А українці  шоковані тим, що очільник ООН ще й досі не зрозумів, що рф байдуже на будь-які міжнародні інстанції та організації.

Як підрахували в Міністерстві оборони США, від початку повномасштабної війни росія здійснила по Україні понад 1900 ракетних ударів. У Пентагоні зазначили, що переважна більшість ударів по Україні завдається з авіабаз на території московії. 

65 день війни

Вчора Палата представників США підтримала закон про ленд-ліз та захист демократії в Україні. Тепер його має підписати Джо Байден. Ленд-ліз – це насамперед про те, що США вірить в перемогу України. Американські аналітики вважають, що відродження ленд-лізу має величезне історичне значення, оскільки у 1941 році подібна ініціатива стала вирішальним фактором, що дозволило союзникам здобути перемогу над нацистами у Другій Світовій війні.

Що Україна може отримати в результаті ленд-лізу і допомоги в $20 млрд:

  • танки третього покоління M1A2 Abrams
  • бойові машини піхоти США M2A3 Bradley
  • самохідні артилерійські установки M109A6 Paladin
  • реактивні системи залпового вогню на колісному шасі HIMARS
  • універсальна пускова установка / РСЗВ M270 MLRS
  • пересувний норвезький ЗРК NASAMS 2
  • ЗРК Patriot
  • багатофункціональні легкі винищувачі 4-го покоління F-16 C/D.

В ОБСЄ повідомили про закриття моніторингової місії в Україні. Зазначається, що це рішення стало наслідком відсутності консенсусу з росією щодо продовження мандату місії. Якось не гаряче і не холодно від цього рішення. ОБСЄ впритул не бачила російської агресії на Донбасі з 2014 року.

Україна прорвала морську продовольчу блокаду! Вперше з початку війни, Україна експортувала продовольство морем! 28 квітня в румунському порту Констанца завершили завантаження понад 71 тис. тон української кукурудзи на суховантажне судно. Напередодні в румунському порту також було відвантажено 35 тис. тон української залізної руди.

У відеозверненні Президент Зеленський подякував Сполученим Штатам, Конгресу і особисто Президенту Байдену за аналог знаменитої програми ленд-лізу, яка дуже допомогла боротьбі проти нацистів у часи Другої світової війни. "Впевнений, зараз ленд-ліз допоможе Україні та всьому вільному світу подолати ідейних спадкоємців нацистів, які розв'язали війну проти нас. Ленд-ліз та інші програми підтримки України – це конкретний доказ того, що свобода й нині вміє захищатися від тиранії", – зазначив Президент.

 Гуманітарні коридори 

Сьогодні планується провести евакуацію цивільних з території маріупольського металургійного комбінату "Азовсталь". Про це повідомляє Reuters з посиланням на  співрозмовника в Офісі Президента України Володимира Зеленського. Подробиці не розголошуються.

Атомні об'єкти

Польоти ракет над АЕС в Україні можуть обернутися ядерною аварією, – МАГАТЕ. Йдеться, зокрема, про обстріл 16 квітня, коли ракета була зафіксована безпосередньо над Южно-Українською АЕС. Про даний випадок, коли камера відеоспостереження зняла політ ракети над цією АЕС, Україна офіційно поінформувала МАГАТЕ 28 квітня. Зараз Місія вивчає докази. За словами Генерального директора МАГАТЕ Рафаля Гроссі, якщо вони підтвердяться, цей інцидент "матиме надзвичайно серйозні наслідки".

Сьогодні Служба Безпеки України затримала російських військових із угруповання, яке планувало захоплення Південноукраїнської АЕС. Терористи ховалися у занедбаних будівлях поблизу Вознесенська.  За даними СБУ, вони входили до угруповання, яке намагалося захопити атомну станцію.

Трофеї ЗСУ

93-я холодноярівська бригада показала, як виглядає хороший рашистський БМП-3.

А в Київській області виявили російського кулеметника, який "заблукав". У селі Гостролуччя Баришівської ОТГ працівники внутрішньої безпеки НПУ разом із бійцями ЗСУ та ТРО спіймали ворожого солдата, який переховувався. 21-річний уродженець Татарстану – кулеметник механізованої бригади – зізнався, що спершу заблукав, а потім виявилося, що "друга армія світу" його просто покинула. 

Також у Київській області поліція знайшла два авто окупантів – КамАз і Урал. Крім того, виявили бойову машину піхоти БМП-2 і танк Т-72. Техніка агресора наразі поповнила автопарк ЗС України.

Хто поїде в Україну? 

Про фінансову допомогу, зброю та добровольців

Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що його організація готова виплачувати готівкову допомогу українцям — до кінця серпня виплати ООН можуть отримати два мільйони людей. Виплати будуть відбуватися у координації з урядом України.

Польща передала Україні 200 танків T-72, що дозволить оснастити дві танкові бригади. Окрім танків Україна отримала кілька десятків бойових машин піхоти, самохідні гаубиці 2С1 "Гвоздика" та РСЗВ "Град". 

У ящиках із гранатометами, які приїхали для ЗСУ з Іспанії, була захована іспанська ковбаса, а до неї додавалася листівка з підписом: "Бажаю перемоги! З любов'ю, Летиція". Виявляється, смачні подарунки для наших бійців поклала сама королева Іспанії Летиція.

Як повідомив речник Міністерства оборони США на брифінгу, США розпочали навчання військовослужбовців України поводженню із західними радарами та бронетехнікою на території Німеччини.  

Новини від партнерів

У Києві поновило роботу посольство Нідерландів. Міністр закордонних справ країни зазначив, що поновлення роботи посольства у столиці України є важливим через тісну співпрацю: країна надає Україні гуманітарну та військову допомогу. 

Також з сьогоднішнього дня відновили роботу у Києві посольства Великобританії і Азербайджану.

Міська рада польського Ґданська присвоїла одному із скверів міста назву "Героїчного Маріуполя". Це рішення депутати прийняли одноголосно. Неподалік від площі розташована будівля генерального консульства рф. Раніше мер Ґданська пообіцяла, що польське місто допоможе відновити Маріуполь після війни. А мер Маріуполя Вадим Бойченко пообіцяв, що у відновленому Маріуполі одну з вулиць назвуть на честь Ґданська.

А МЗС Норвегії повідомило, що країна закриє свої кордони і порти для російських вантажівок та суден. При цьому обмеження не стосуються архіпелагу Шпіцберген та не поширюються на російські рибальські судна, які часто вивантажують свій улов у портах на півночі Норвегії.

На китайському державному телебаченні CCTV показали карту, яка демонструє , яким країнам  перейдуть території рф після її розвалу. Кросівоє. За Монголію трошки прикро – без виходу до моря так і залишиться. Що стосується України – нам чужі території не потрібні. Ми хочемо зберегти своє.

Що там на росії?

​У кремлі розглядають сценарій створення квазіутворення "Южная Русь" на тимчасово захоплених окупантами територіях — такий документ розробило керівництво партії "Єдина росія". Водночас у ньому не уточнюється, на яких саме територіях планується "утворити" "Южную Русь". Але не важко здогадатися, що росія намагатиметься загребсти під себе південні області України, зокрема вже зараз зайняту російськими військами Херсонську область.

Московити заявили, про черговий обстріл "з боку України". Нібито ЗСУ з мінометів обстріляли прикордонний пункт у селищі Біла Берізка.

На фармацевтичному підприємстві "Синтез" у Кургані, яке є лідером у виробництві антибіотиків у росії, щось вибухнуло. В результаті "хлопка" обвалилася будівля заводу приблизно на 100 кв.м. Травми отримав один працівник. За попередньою інформацією, "бавовна" сталася внаслідок надлишкового тиску парів метанолу. А може, хтось знов вдало сходив на перекур. 

А що чутно про російських посіпак?

П'ять країн порекомендували своїм громадянам залишити територію Придністров'я або не їздити туди через погіршення ситуації з безпекою в регіоні. Небезпеку для своїх громадян у Придністров'ї бачать Канада, США, Болгарія, Ізраїль, Німеччина.

"Влада" так званих "ДНР" та "ЛНР" змушує студентів масово здавати кров для поранених окупантів, – повідомляє омбудсмен Денисова. Стало відомо вже про 700 випадків вимушеного донорства крові.  Це чергове порушення Женевської конвенції.

В інформ просторі з'явився вусатий білоруський тарган і одразу ж подякував небесам за те, що в його країні диктатура. Лукашенко розповів, як сусідні західні країни не пускають своїх громадян до Білорусі, щоб ті не бачили, як там добре живеться. В уявному світібілоруського диктатора, європейцям доводиться їхати до республіки, щоб купити сіль. "Ви всі мене критикували: диктатура, диктатура. Так порядок є за цієї диктатури. Не було б диктатури, то ходили б голотою", – заявив Лукашенко.

Російський брехунець 

65 день війни

Пропаганда рф намагається підвищити тиск на світову спільноту. Так, у Лівані відкрилася виставка "Чому розпочалася спеціальна операція в Україні?", на якій представлено фотографії, що у вигідному для росії світлі розповідають про події на Донбасі з 2014 року. 

Роспропаганда із посиланням на спікера держдуми рф в'ячеслава володіна, стверджує, що через Ленд-ліз українська влада "заганяє країну в боргову яму", і "за всі боєприпаси, техніку та продовольство, що поставлять США, розплачуватиметься багато майбутніх поколінь громадян України". Твердження кремля — це маніпуляція. Адже за умовами програми ленд-лізу, Україна може отримати потенційно необмежену підтримку з боку США та інших країн не лише зброєю, боєприпасами та технікою, а й медикаментами, продуктами та іншим необхідним, і все це в обхід експортного контролю. За умовами програми, використана військова техніка може бути списана, а оплата за знищену техніку не стягуватиметься.

Санкціями по агресору!

Берлін готовий підтримати ініціативу ЄС щодо запровадження ембарго на імпорт нафти з росії,  – пише The Wall Street Journal. Дотепер Німеччина була одним із головних противників санкцій на торгівлю нафтою і газом з москвою, однак представники Бундестагу в інституціях ЄС погодилися на повне ембарго на російську нафту — за умови, що Берлін отримає достатньо часу для забезпечення альтернативних поставок.

За словами представників ЄС, країни Євросоюзу, найімовірніше, схвалять поетапне ембарго на російську нафту вже наступного тижня.  Про це повідомляє The New York Times. Пакет також включатиме санкції проти найбільшого російського банку "Ощадбанк", а також додаткові заходи проти високопоставлених росіян, заявили урядовці ЄС.

Життя з урахуванням бойових дій

65 день війни

Десь у Чернігівській області: нічого особливого, весна, продається картопля

В Україні з'явилася нова платформа "Привіт, воїне!", через яку люди надсилають листи і фотографії нашим захисникам, щоб висловити їм слова вдячності та підтримки. Вже зараз на сайті є понад 800 листів, і вони продовжують надходити. А щоб самі військові могли зручно читати листи, матеріали дублюють в однойменному телеграм-каналі. Листи тут: https://www.hihero.org/

Важлива інформація для вчительок та виховательок, які тимчасово виїхали за кордон. У соцмережах та деяких ЗМІ шириться інформація, що вони нібито зобов'язані негайно повернутися в Україну, відповідно до ухваленої КМУ Постанови "Деякі питання організації роботи працівників суб'єктів господарювання державного сектору економіки на період воєнного стану". Це не відповідає дійсності! Як пояснив освітній омбудсмен Сергій Горбачов, "заклад освіти комунальної форми власності не є суб'єктом господарювання державного сектору економіки. Дистанційно працювати вчителю із-за кордону можна, для цього не потрібно відрядження". Ті ж керівники закладів освіти та органів управління освітою, які вимагають від вчителів на цій підставі негайно повертатися в Україну, перевищують свої повноваження.

В Україні запустили нове радіо "Байрактар". Слухати онлайн радіо можна на сайті тут. Також на смартфоні в мобільному застосунку RadioPlayer.

Кабмін заявив, що ціна на газ для населення (8 грн за кубічний метр) під час воєнного стану в Україні не підніматиметься. 

Сьогодні, 29 квітня, мережа супермаркетів "АТБ" одним із перших українських мережних ритейлерів відновила роботу в найбільш потерпілих від звірств окупантів приміських київських населених пунктах – Бучі та Ірпені. "Як тільки оккупанти покинули Ірпінь і Бучу, "АТБ" доклала всіх зусиль, щоб у найкоротший строк усунути всі пошкодження та підготувати магазини до функціонування», — розповіли у пресслужбі компанії. Тож нині чисельність магазинів мережі "АТБ", що знову розпочинають роботу на мирних територіях України, наблизилась до 50.

Паливна криза охопила Україну. Проте влада обіцяє: упродовж наступних 7 днів дефіцит пального в Україні буде ліквідований. Таку заяву зробила віцепрем'єр-міністерка України Юлія Свириденко. З її слів, нинішній дефіцит пального для авто із спричинений бомбардуваннями росіянами критичної інфраструктури України.

Київ і область

65 день війни

Мешканці Демидова на Київщині власноруч затопили село і тим врятували Київ від окупації. Українці затопили власні домівки разом із величезними полями навколо нього, створивши болото, яке дало українській армії час для підготовки оборони Києва. Зараз мешканці борються з наслідками сильної повені, але ніхто не шкодує про це ні на мить. "Ми врятували Київ! ", – говорять Демидівці.

Унаслідок вчорашнього ракетного обстрілу житлового будинку у Шевченківському районі Києва постраждали 10 осіб, 4 людини госпіталізували. Станом на 10:30 ранку 1 людина загинула. Завали розбирають, зранку дорожники почали прибирання біля будинку. Міська влада закликає киян бути пильними і не ігнорувати сигнали повітряної тривоги!

UPD: Стало відомо ім'я людини, яку вчора вбила у Києві російська ракета. Це журналістка Радіо Свобода Віра Гирич. Віру знайшли сьогодні під завалами власної квартири… 

Внаслідок вчорашнього ракетного удару по Фастову також є 2 постраждалих, близько 10 будинків пошкоджено.

Київська військова адміністрація просить не повертатися до Києва студентів, жінок із маленькими дітьми та літніх людей. У столиці зберігається загроза ракетних ударів.

Гарна новина: Ілон Маск передав Україні сонячні станції Tesla Powerwall — сьогодні їх отримали дві амбулаторії в Бородянці та Ірпені. Ці сонячні батареї та генератори здобули велику популярність у США. Енергетична система Powerwall має високу автономність і забезпечує резервне живлення під час відключень електрики, – пояснив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

Після влучення ворожих ракет у Шевченківському районі Києва у четвер було затримано щонайменше двох осіб, які фотографували руйнування та пересилали росіянам.

Донеччина і Луганщина

Під завалами військового шпиталю на заводі "Азовсталь" у Маріуполі, який російські окупанти 28 квітня атакували авіабомбами, загинув щонайменше один український військовий, ще майже сотня до того поранених бійців отримали чергові контузії, – повідомляє "Азов". "Унаслідок обстрілу стався обвал частини приміщення, було завалено операційну. Заручниками стали більше 500 поранених та лікарів" — йдеться у повідомленні

На Луганському напрямку точаться бої за Оріхове. Окупанти штурмують позиції ЗСУ. Наші дають відсіч, проте орки обстрілюють населені пункти, знищуючи будинки та інфраструктуру. Загалом за добу загарбники 10 разів обстрілювали міста Луганської області.

Російські окупанти відходять від Маріуполя і рухаються в бік Запорізької області, — повідомляє Пентагон. Про це сказав на брифінгу представник Міноборони США. Він не уточнив, про яку кількість російських військових йдеться, проте сказав, що вона є "значною". Проте обстріли Маріуполя тривають і досі.   

Вранці рашисти обстріляли з артилерії будівлю школи в Сєвєродонецьку, – повідомляє очільник ОВА Сергій Гайдай. Після влучання снаряду сталося займання, рятувальникам вдалося загасити пожежу.

В тимчасово окупованому Новоайдарі знайшли вбитим пострілом у голову місцевого колаборанта Павла Шароградського. Шароградський до початку російського вторгнення був "професійним громадським діячем". Після окупації Новоайдару запропонував новим "хазяєвам" свої послуги. Надавав ворогу інформацію щодо патріотів, учасників АТО/ООС, членів їхніх родин та про співробітників місцевої адміністрації з проукраїнськими поглядами. Щодо зрадника порушено кримінальну справу про державну зраду. З'ясовуються обставини, причини та мотиви події.

На півночі Донецької області підірвано залізничний міст через Сіверський Донець на шляху з Лиману до Слов'янська між Райгородком та Брусино. Міст підірвали українські військові.  Про це прес-служба ООС заявила журналістам Громадського. Міст підірвали разом із вагонами, рух ним заблокований.  Це порушило залізничне сполучення з Лиманом, який знаходиться у центрі боїв за північ Донбасу.

А так зараз виглядає Маріуполь. Від міста залишилися руїни:

Тим часом окупанти крадуть із багатостраждального Маріуполя все, що ще можна вивезти. Стало відомо, що з лікарні Маріуполя окупанти вивезли апарати ШВЛ, які були вкрай необхідні для тяжкохворих ковідних пацієнтів.

Харківщина

Минулої доби ворог продовжував гатити з артилерії по Харкову, –  доповів начальник ОВА Олег Синєгубов. Двоє мирних мешканців міста загинули, четверо поранені. У Харківському районі від обстрілів одна людина загинула і одна отримала поранення в Котлярах, у Покотилівці – двоє загиблих і п'ятеро поранених, у Хролах – один поранений.

Офіційно: Харківська обласна військова адміністрація на цей час не проводить централізованої евакуації із Руської Лозової та Лісного, про що інформують деякі Telegram-канали. "Якщо відповідне рішення буде ухвалене спільно із військовими — обов'язково про нього повідомимо на офіційних ресурсах", — зазначили в ОВА.

Офіційно: спецпідрозділ "KRAKEN" при підтримці офіцерів ГУР звільнив від окупанта населений пункт Руська Лозова Дергачівського району. Наразі село повністю контролюється українською армією! Це стратегічно важливий населений пункт, що знаходиться на автомобільній трасі Харків-Бєлгород та достатньо близько до Харкова. Саме з цього села ворог вів прицільний вогонь по цивільній інфраструктурі та житловим масивам Харкова. 

Також ВСУ повідомляють, що вони звільнили Кутузівку та Момотово у Харківській області. Україна повертає додому дедалі більше територій. Так тримати!

Запоріжжя

У селах Мелітопольського району Запорізької області окупанти вимагають від підприємців відкривати магазини та кафе без українських товарів — натомість їх агітують торгувати товарами з анексованого Криму та вводити "рублеву зону".

Пересуватися Мелітополем – небезпечно, росіяни почали частіше викрадати людей. Про це заявив Іван Федоров, міський голова Мелітополя, в ефірі телемарафону. "Викрадають людей на блокпостах, перейшли вже до масового викрадення. Викрадають усіх чоловіків призовного віку. Два тижні тому вони розпочали пропонувати їм вступати в російську армію, а вже сьогодні викрадають на блокпостах і везуть у невідомому напрямку", – сказав Федоров. За словами Федорова, небезпечно стає вже і на виході з міста, і в Мелітополі, і в Мелітопольському районі.

Прямо зараз рашисти вивозять з окупованого Мелітополя зерно вантажівками. Так само у 1932-1933 році забирав і вивозив зерно з України сталін. Росія не зараз розпочала геноцид в Україні, мордор завжди хотів, щоб українців не існувало.

Миколаївщина

У Миколаєві росіяни ракетним ударом зруйнували підприємство з виготовлення будматеріалів, – повідомляє Оперативне командування "Південь". Зруйновані приміщення виробництва. Потерпілих немає.

Херсонщина

На Херсонщині СБУ оголосила про підозру у держзраді двом громадянам, яких військові рф призначили "керівниками" Херсона та області. Їм загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк 15 років або довічне позбавлення волі, з конфіскацією майна.

А Херсонський депутат Сергій Хлань вимагає ввести персональні санкції до всіх, хто зраджує Україну. Він вважає несправедливим, що серед вчителів, які отримали заробітну плату на Херсонщині, є ті, хто вже зрадив Україну.

В окупованій Киселівці (Чорнобаївська сільська громада Херсонської області) відбулась перестрілка між військовими рф чеченської та бурятської національності. Справа в тому, що чеченці взагалі не бувають на передовій, залишаючись в тилу виключно в якості "загороджувальних загонів". Їхнє завдання – відкривати вогонь по тим, хто намагається відступати. Ще одна причина – нерівномірність розподілу награбованого. Основний "зиск" від мародерства отримують ті ж чеченці. В перестрілці брали участь понад 50 учасників з кожного боку. Точна кількість поранених і загиблих наразі невідома. А наша Чорнобаївка ще раз підтвердила – у будь якому випадку окупантів тут чекають тільки каліцтва і смерть.

Сьогодні у Скадовську російські військові мають намір представити свого так званого "керівника" району, – повідомив перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Окупанти вихваляються у пресі, що "закупили" в Херсонщині і відвезли до Криму 300 тонн харчів і дуже багато цукру. Реальна цифра звісно більша (озвучена лише та, яку оформили). Двічі на тиждень на ринок в Сімферополі привозять кілька вантажівок херсонської полуниці, з особливою гордістю повідомляють мародери. А тим часом сама Херсонщина на межі гуманітарної катастрофи…

Одещина

В Одесі запроваджують "затяжну" комендантську годину: вона розпочнеться о 22:00 1 травня та завершиться 05:00 3 травня. Заборонено перебування людей у зазначений період часу на вулицях та в інших громадських місцях без спеціально виданих перепусток і посвідчень. В інших населених пунктах області комендантська година – без змін, тобто з 22:00 до 05:00 щодня,  – повідомила Одеська військова адміністрація.

Сумщина

У Хотінській селищній ОТГ Сумської області російський вертоліт обстріляв некерованими авіаційним ракетами територію України. Сталося це сьогодні близько 12.20, – повідомив Дмитро Живицький. Постраждалих немає. Зранку прикордонники також зафіксували прильоти понад 30 мінометних мін, які випустили з боку російського села Городище.

Незважаючи на подібні періодичні провокації, окупанти більше не можуть повернутися до Сумської та Чернігівської областей, оскільки у них немає достатньої кількості військ, – впевнений секретар РНБО Олексій Данилов. За його словами, окупанти "зараз все кинули на територію Донецької, Луганської, Харківської областей".

Дніпропетровщина

65 день війни

Зранку російські війська обстріляли з "Градів" Велику Костромку та Мар'янське на Дніпропетровщині. Орки попали у господарчі будівлі. Попередньо люди не постраждали.

У відповідь прилетіло ворожій техніці: ЗСУ збили над Дніпропетровщиною російський безпілотник. "Упав у селі на подвір'ї. Трохи зачепив дах та вікно будинку, але все нормально", — повідомив  голова ДніпроОВА Валентин Резніченко. 

Хмельниччина

Вночі відбувся ракетний удар у інфраструктурний об'єкт в одній з територіальних громад Шепетівського району на території Хмельницької області. Завдяки працівникам ДСНС, пожежу ліквідовано. Жертв немає, – повідомив Сергій Гамалій/ з Хмельницької ОДА.

Захід України

Ізраїльський госпіталь, який виконував місію на Львівщині, завершив роботу. Про це повідомили у пресслужбі Львівської обласної військової адміністрації. За цей час у польовому шпиталю отримали консультації понад 7 тисяч людей.

1
1141

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Залишити відповідь

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: