fbpx
Сьогодні
21:45 02 Лют 2023

Під Вугледаром здалися в полон ЗСУ загарбники з бригади, яка мародерила в Бучі та Ірпені

На Донеччині під Вугледаром українські воїни взяли в полон 10 окупантів із 155-ї бригади морської піхоти рф. Навесні ця ворожа бригада брала участь в окупації Київської області, її вояки активно мародерили в Бучі та Ірпені.

Про це повідомляє Рубрика.

Зазнавши втрат на Київщині, окупанти восени "вигулькнули" на Донбасі, де знову були розгромлені, нині ж командування знову кинуло морпіхів у м'ясорубку під Вугледаром. Про це під час брифінгу Military Media Center повідомив начальник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексій Дмитрашківський.

За його словами, 155-та бригада морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ вже двічі була розгромлена українськими воїнами – під час звільнення Київщини та в боях на Донбасі. У перший місяць війни "елітний" російський підрозділ відзначився мародерством у Бучі та Ірпені, які на той час перебували під російською окупацією.

"155-та бригада у нас відома по Київському напрямку, коли штурмували місто Київ (у лютому та березні 2022 року). Вони заходили в Ірпінь і Бучу. "Прославилися" ці бійці тим, що вони мародерили і чинили безчинства. Однак вони були майже в повному складі знищені в тому районі. Після відновлення вони з'явилися на Донецькому напрямку, де (у листопаді 2022 року) були також знищені", – зазначив Дмитрашківський.

Керівник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку також повідомив, що під Вугледаром загарбники із 155-ї бригади морської піхоти рф також зазнають втрат. Чимало російських окупантів уже ліквідовано, десяток опинився в полоні у воїнів Сил оборони України.

"На сьогодні вони з'явилися знову в напрямку Вугледара. 10 їхніх бійців здалися в полон", – зазначив Дмитрашківський.

Зважаючи на все, захопили полонених українські воїни під Вугледаром 31 січня.

карта під Вугледаром на Донеччині

"У районі Вугледара плідно попрацювали наші військові. Як наслідок, тут скорочено кількість особового складу 155-ї бригади морської піхоти Тихоокеанського флоту РФ. А понад 10 окупантів зробили правильний вибір – здалися в полон", – розповідав Дмитрашківський в ефірі 5 каналу напередодні, 1 лютого.

Окупанти з бригади, яка мародерила в Бучі та Ірпені, здалися в полон ЗСУ під Вугледаром: з'явилися подробиці

Раніше журналісти ідентифікували 22 окупантів, причетних до вбивств українців у Бучі. Для цього вони проаналізували величезну кількість листів, інтерв'ю, а також тисячі годин відео, на яких видно, як у березні російські військові на вулиці Яблунській у Бучі вбили десятки мирних українців. Після страт цивільних окупанти відбирали телефони у своїх жертв і одразу ж дзвонили в рф.

Завдяки символіці на військовій техніці, яку ворог намагався сховати, документації та особистим записам росіян вдалось отримати певні докази, що до воєнних злочинів причетні десантники 234-го полку країни агресора.

За даними українських правоохоронних органів, за час окупації рф у Бучанському районі було вбито понад 1200 мирних жителів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: