fbpx
Сьогодні
22:18 19 Гру 2022

Роберта Мецола запросила Маска до Європарламенту надати свідчення щодо політики Twitter

Фото: EPA-EFE/BRITTA PEDERSEN / POOL

Голова Європарламенту Роберта Мецола звернулась до американського підприємця, власника Twitter Ілона Маск, щоб він надав роз'яснення щодо політики його соцмережі Twitter.

Про це повідомляє Politico, пише Рубрика.

Як пише видання, у понеділок 19 грудня Ілону Маску запропонували виступити в Європарламенті з роз'ясненнями щодо політики належної йому соцмережі Twitter. Голова ЄП Роберта Мецола підкреслила, що сподівається: зустріч пройде у форматі "відвертого публічного обміну думками" із законодавцями.

Politico вказало на те, що соціальна мережа Twitter відіграє одну з ключових ролей у демократичному житті Європейського союзу та надає можливість для громадських обговорень. Тому, на думку експертів, компанія, власником якої є Маск, не повинна "ставати каталізатором розпалювання ненависті, втручання у вибори та дезінформації".

Чи прийняв Маск запрошення, поки що невідомо.

Довідка

ООН стурбована питанням дотримання прав людини у Twitter. Власник Twitter Ілон Маск несе відповідальність за повагу до свободи слова в соціальній мережі.

Опитування із запитанням, чи варто Ілону Маску піти з посади голови Twitter, завершилося. Більшість респондентів проголосували "за".

Раніше Маск вимкнув аудіофункцію Twitter Spaces, яка дає користувачам змогу брати участь у групових чатах за допомогою платформи соцмереж.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: