fbpx
Сьогодні
16:06 04 Кві 2022

МЗС відреагувало на вибори в Угорщині та слова Орбана про "опонента" Зеленського

Фото: Getty Images

Речник міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко прокоментував результати парламентських виборів в Угорщині та відреагував на нові заяви тамтешнього прем'єр-міністра.

Про це Ніколенко написав у Facebook.

Речник МЗС запевнив у повазі до вибору угорського народу. Разом із тим, він заперечив твердження Віктора Орбана про "боротьбу з президентом України" на шляху до перемоги.

"По-перше, ані Україна, ані її президент Володимир Зеленський не брали участі в політичній кампанії в Угорщині. По-друге, президент України щоденно зайнятий набагато більш важливою справою – боротьбою з російською агресією", – заявив Ніколенко.

Він додав, що угорський прем'єр натомість повинен бути вдячний Зеленському за героїзм українського народу в стримуванні агресії РФ. Саме завдяки цьому фактору "реальність війни не досягла кордонів Угорщини".

Ніколенко висловив сподівання, що новий мандат уряду Орбана дозволить Угорщині зосередитися на протидії агресії РФ, а також реакції на воєнні злочини в Україні.

"Розраховуємо, що Будапешт чітко засудить ці злочини та перегляне свій підхід щодо допомоги Україні, аби він відповідав нинішнім реаліям, рівню безпекової загрози з боку Росії та рівню звірств російської армії. Без безпеки в Україні не буде безпеки в Угорщині", – додав речник МЗС.

Нагадаємо, що Віктор Орбан після перемоги на виборах назвав Сороса та Зеленського своїми головними опонентами.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: