fbpx
Сьогодні
13:07 02 Кві 2021

Кличко має намір розширити пільги для малого та середнього бізнесу в столиці

English version here

На найближчу сесію Київради Кличко винесе проект рішення про розширення пільг для малого та середнього бізнесу столиці.

Про це мер Києва повідомив у Телеграм.

За його словами, розширення пільг передбачатиме:

  • Зменшення розміру пайової участі з нинішніх 50% до 1 гривні в утриманні об'єктів благоустрою власниками закладів громадського харчування. Майданчиків для харчування біля стаціонарних закладів та сезонних і літніх майданчиків. Така підтримка не тільки зменшить фінансове навантаження на бізнес, а й дозволить зберегти робочі місця.
  • Збільшення розміру фінансово-кредитної підтримки суб'єктів малого та середнього підприємництва. Компенсацію відсотків не тільки за кредитами, що місто вже запровадило рік тому, а й за «кредитними лініями». А також – про розширення переліку суб'єктів малого та середнього бізнесу, які мають право на таку компенсацію. І про збільшення кількості банків-партнерів цієї програми.
  • Зменшення плати за розміщення засобів зовнішньої реклами та реклами на комунальному транспорті до 50%.

Також він зазначив, що з 5 квітня до завершення дії суворих обмежень, власники авто на території Києва звільняються від оплати за паркування на майданчиках КП «Київтранспарксервіс».

"Ми розуміємо, що запровадивши такі пільги – і для бізнесу, і для киян загалом – місто недоотримає багато коштів у бюджет. Але ми йдемо на це, бо розуміємо, як складно сьогодні втриматися бізнесу і вижити людям", – зазначив Кличко.

Зазначимо, що у Києві стабільно складна ситуація – за минулу добу в столиці підтвердили 1164 випадки коронавірусу, померли 46 людей. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: