fbpx
Сьогодні
21:44 15 Жов 2020

Зеленський заявив, що право власності на землю – на 100% в українців

Фото: ОПУ

Президент України Володимир Зеленський заявив, що реальне право власності на землю – на 100% в українців.

Про він написав у соцмережі.

"Можна багато говорити, а можна просто робити те, що обіцяв. Реальне право власності на землю – на сто відсотків у українців. Землі сільськогосподарського призначення передані з державної до комунальної власності. Тобто на рівень місцевих громад. Відповідний указ я підписав сьогодні на Чернігівщині.

Скажу відверто, це був дуже непростий крок. Було багато спротиву. Не менше – брехні та маніпуляцій. Все як завжди. Але, на мій погляд, це один із цілком логічних і справедливих кроків, які наша команда зробила для повернення українцям реального права власності на землю. Яке було відібране понад століття тому.

Дивно, але Україна аж до цього року залишалася чи не єдиною державою у Європі й однією з небагатьох у світі, де було неможливо реалізувати право власності громадянина на землю. Взагалі. Але як можна говорити про сталий розвиток держави, коли у людей відібрали ключове право власності?", – пише Зеленський.

Він вважає, що саме через це українська земля залишалася недооціненою, а її справжні власники – в бідності.

За його словами, із семи мільйонів власників сільськогосподарської землі в Україні близько мільйона так і не дочекалися можливості реалізувати своє право. В той самий час у нас з'явився потужний прошарок «тіньових агробаронів».

"Уся провина за такий вкрай негативний стан речей лежить виключно на відомих політиках, які протягом десятиліть активно блокували земельну реформу.

Зрозуміло, що на телекамери вони показово, з пафосом, «щиро» цілували землю. А паралельно вони дозволяли своїм родичам і бізнес-партнерам заробляти на сірих схемах перепродажу землі. Деякі з них і самі змогли стати аграрними баронами з величезними банками родючої землі. Прізвища всі відомі. А от звичайним громадянам вони категорично не дозволяли бути справжніми власниками.

Відсьогодні всі їхні маніпуляції не мають більше жодного сенсу. Бо ніякі іноземці не вивозять українську землю вагонами, як дехто лякав селян. Ніхто не відбирає землю в людей, як «вангували» у численних корумпованих телеефірах. І тим більше було помилкою з їхнього боку казати, що громади не зможуть розпоряджатися землею ефективно. Можуть і будуть. Це вже нова аксіома.

Україна оновлюється. Завдяки нашим рішенням в інтересах людей, а не заради невеличкої групи «відомих політиків» та їхніх кланів держава повертається на шлях до цивілізованого та забезпеченого життя", – зазначає президент.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: