fbpx
Сьогодні
22:45 23 Бер 2020

НБУ знизив інтервенції для підтримки гривні

У понеділок, 23 березня, інтервенції Національного банку (НБУ) з продажу валюти відчутно впали порівнянно з минулими тижнями і становили 50 мільйонів доларів США.

Про це інформує пресцентр регулятора.

"Національний банк продавав валюту для згладжування надмірних коливань. Втім, сьогодні інтервенції з продажу валюти становили лише $50 млн, на відміну від минулих тижнів, коли ми продавали по $100-300 млн щодня", – йдеться в повідомленні.

🔥 Підсумки дня на валютному ринку! Сьогодні знову позитивні новини. Інтенсивність коливань на валютному ринку…

Posted by Національний банк України on Monday, March 23, 2020

У НБУ додали, що інтенсивність коливань на валютному ринку ослабла і він виглядає більш збалансованим. Зокрема, торги на міжбанківському валютному ринку відкрилися на рівні близькому до 28 грн за долар. Деякий час попит переважав пропозицію. Надалі пропозиція валюти зросла, а котирування впали до рівня близько 27,6-27,7 грн за долар.

Також регулятор відзначив збільшення кількості продавців валюти на міжбанківському ринку в останні дні. Крім цього, відчутно впав попит на валюту з боку фізичних осіб. "В останні дні минулого тижня громадяни купували валюти стільки ж, скільки і продавали, не формуючи додаткового тиску на гривню", – резюмували в Нацбанку.

Раніше Зеленський заявив, що МВФ, ЄБРР і Світовий банк будуть підтримувати Україну.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: