fbpx
Сьогодні
22:14 23 Лис 2019

У "Слузі народу" пояснили, чим нинішня влада відрізняється від Порошенка

Фото Reuters

У влади Володимира Зеленського є горизонтальні зв'язки, а у Порошенка — рішення приймалися директивно.

Про це в інтерв'ю НВ  заявив глава партії Слуга народу Олександр Корнієнко.

За словами глави політсили, у багатьох склалося враження, що нинішня влада використовує модель Петра Порошенка «згори донизу», коли рішення спускаються від Офісу президента Верховній Раді і Кабміну, але це не відповідає дійсності.

«Це пов'язано з турборежимом [швидкісним розглядом і затвердженням в Раді першочергових президентських законопроектів]. Особливо з його запуском. Але зараз вже не так. Чому було схоже? Тому що все йшло з ОП. Влітку заступниками керівника ОП були нинішній глава уряду Олексій Гончарук та генпрокурор Руслан Рябошапка. Тепер вони розійшлися по окремих структурах», — пояснив Корнієнко.

Також він зазначив, що зараз Офіс президента не дає завдань іншим владним органам, а коли президент підписав указ з переліком завдань для уряду, то це попередньо обговорювалося.

Крім того, за твердженням Корнієнка, Верховна Рада має власну суб'єктність. Як один із прикладів горизонтальних зв'язків між верховними органами влади, політик наводить приклад прийняття земельної реформи в першому читанні.

«Якби це було за системою минулої влади, то було б директивно, а зараз спрацьовує наш принцип окремих груп, створений на президентській кампанії і продовжує працювати», — сказав Корнієнко.

Нагадаємо, Корнієнко розповів про ідеологію "Слуги народу", говорить буде два крила – праве і ліве.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: