fbpx
Сьогодні
15:13 13 Жов 2019

61-річну бельгійську принцесу заарештували у Лондоні за участь у страйку екоактивістів

У Лондоні поліцейські заарештували бельгійську принцесу Марі-Есмеральду, яка брала участь у сидячому страйку екоактивістів на Трафальгарській площі.

63-річну принцесу супроводили в поліцейський фургон, де вона провела п'ять годин, повідомляє The Telegraph.

Пізніше її відпустили без пред'явлення обвинувачень. Як повідомляє Inpendent, починаючи з понеділка британська поліція заарештувала 1300 осіб, які брали участь у протестах проти змін клімату.

Екорух Extinction Rebellion ("Повстання проти вимирання") організовує в усьому світі демонстрації із закликами до активнішої боротьби з глобальним потеплінням. Згідно сайту руху, його мета полягає в залученні уваги суспільства до проблем екології.

Перша акція Extinction Rebellion стартувала 7 жовтня. Активісти заблокували рух навколо Колони Перемоги в окрузі Тіргартен і в районі Потсдамер-плац в Берліні. Того ж дня в Амстердамі протестуючі перешкоджали руху перед будівлею художнього музею Рейксмюсеум. У Лондоні поліція заарештувала 135 осіб, які блокували рух на дорогах, мостах і площах британської столиці в районі Вестмінстера.

У квітні екоактивісти протягом 11 днів заважали руху в Лондоні. Тоді поліцейські затримали тисячу учасників протесту, 850 з них отримали адміністративне покарання. У серпні представники руху погрожували заблокувати роботу лондонського аеропорту Хітроу за допомогою дронів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: