Підпалив один із найсучасніших катерів росії та викрав таємні документи: військовий рф перейшов на бік України

Російський військовий добровільно перейшов на бік України, перед цим підпалив зсередини один із найсучасніших ракетних катерів російського флоту та викрав таємні документи.

Легіон "Свобода Росії" представив його як свого нового рекрута на пресконференції, де також були представники української розвідки, передає Радіо Свобода.

Як розповідають, громадянин рф на позивний "Гога" служив у Балтійському флоті рф. Він запевняє, що хотів звільнитися через загарбницьку війну росії проти України.

У 2023 році він звернувся до проєкту ГУР "Хочу жить". З того часу допомагав українським спецслужбам і влаштував диверсію на кораблі "Серпухов".

У ГУР зауважили, що разом із таємними документами "Гогу" з території російської федерації вивели українські спецслужбовці.

Нагадаємо, що про виведення з ладу корабля "Серпухов" стало відомо у квітні. Він має значні ушкодження. Як розповіли джерела виданню, мова йде про малий ракетний корабель проєкту 21631 "Буян-М" (є п'ятим кораблем серії).

Відомо, що горів ракетоносій у військово-морській базі "Балтійськ" в Калінінградській області РФ. Втім, що стало причиною загоряння джерело не уточнює.

"Через пожежу всередині ракетного корабля повністю знищені його засоби зв'язку та автоматизації. Відновлення боєздатності "сєрпухова" потребуватиме тривалого часу", – йде мова в повідомленні.

Легіон "Свобода Росії" – підрозділ у лавах ЗСУ, що складається з російських добровольців. Серед них є колишні військові армії росії, а також ексспівробітники ФСБ та МВС. Російська влада оголосила його терористичною організацією.

Варто додати, що 23 серпня 2023 року представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов повідомив, що дійсно є інформація про те, що в Україні приземлився російський бойовий гелікоптер Мі-8, з екіпажем ведеться робота.

А вже 3 вересня, у Головному управлінні розвідки розповіли як проводили спецоперацію "Синиця", під час якої вдалося доставити в Україну російський гелікоптер Мі-8 разом з екіпажем.

Свіжі дописи

  • Новини

Відновлення Чорнобильської зони: ЄБРР виділить кошти

Для Чорнобиля (РМСЧ) на відновлення Зони відчуження Асамблея вкладників Рахунку міжнародного співробітництва виділить кошти. На… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

ВООЗ надала перші в історії клінічні настанови щодо відмови від куріння: у чому рішення

Уперше в історії Всесвітня організації охорони здоров’я (ВООЗ) оприлюднила клінічні рекомендації щодо відмови від тютюнопаління.… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Міжнародний кримінальний суд розслідує катування росіянами українських полонених 

Керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу генпрокурора Юрій Бєлоусов розповів, що… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

На Херсонщині ворог з артилерії вдарив по Бериславському району: загинула жінка

У Херсонській області через артилерійський обстріл російської армії загинула місцева мешканка Бериславського району, ще одна… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Український військовий корабель “Гетьман Іван Мазепа” у морі проходить випробування, – ВМС ЗСУ

Ходові (державні) випробування в морі проходить багатоцільовий корабель класу корвет "Гетьман Іван Мазепа" Військово-морських сил… Читати більше

Friday July 5th, 2024
  • Новини

Військовий інститут КНУ оголошує набір абітурієнтів на 2024 рік: деталі

Військовий інститут при Київському національному університеті імені Тараса Шевченка анонсував про відкриття прийому документів для… Читати більше

Friday July 5th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.