fbpx
Сьогодні
14:34 30 Чер 2024

Нова політична фракція: Орбан оголосив про створення "найсильнішого правого угруповання в Європі"

Фото: BBC

Про нове політичне праве утворення оголосили прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан, колишній глава чеського уряду Андрей Бабіш та лідер проросійської "Австрійської партії свободи" Герберт Кікль: вони прагнуть створити свою фракцію в Європарламенті.

Про це інформує Telex.

На брифінгу три політики зауважили, що засновують нову політичну групу в Європейському парламенті, спираючись на три пріоритети:

  • захист суверенітету,
  • боротьбу з нелегальною міграцією,
  • їхнє спільне бачення щодо "Зеленої угоди".

Окрім того, як зауважив Орбан, європейська політика має бути змінена.

"Зараз починається нова ера", заявив угорський прем'єр.

Як зазанчають, політики підписали спільний маніфест. У тексті мова йде про те, що Європейський Союз "обернувся проти європейців і тепер представляє інтереси, які суперечать волі націй, регіонів і малих спільнот". Політики прагнуть "повернути майбутнє континенту європейським людям".

За словами угорського премʼєра, вони беруть на себе відповідальність "започаткувати фракцію, яка буде найсильнішим правим угрупованням у Європі". Пообіцяв, що це має статися вже протягом кількох днів. До того ж він анонсував ще одну пресконференцію.

Як вказує Telex, згідно з правилами Європарламенту, члени фракції мають бути ще з 4 країн, оскільки група має складатися з принаймні 23 представників від 7 держав-членів.

Окрім того, фракція може бути створена в будь-який час, але 4 липня — крайній термін, щоб вони могли разом взяти участь у відкритті Європарламенту 16 липня, де, наприклад, розподілять важливі посади.

Нагадаємо, на виборах до Європарламенту партія Орбана "Фідес" отримала 44% голосів (10 місць), що значно менше, ніж передбачалося, і це найгірший результат за два десятиліття.

Що відомо про інші праві в Європарламенті

Серед правих фракцій, які нині існують в Європарламенті:

  • "Ідентичність і демократія",
  • "Європейські консерватори і реформатори".

Як відомо, до останньої входить проукраїнська прем'єр-міністерка Італії Джорджа Мелоні.

Як вказує Spiegel, обидві групи не повинні мати нічого проти третьої крайньої правої фракції. Навпаки, це в їхніх інтересах.

Окрім того, нещодавно журналісти Spiegel з'ясували, що проросійська партія "Альтернатива для Німеччини" (AfD) прагне створити власну фракцію крайніх правих у Європарламенті.

Нагадаємо, що 6–9 червня у країнах Євросоюзу відбувалися вибори до Європарламенту. Під час них мали обрати 720 депутатів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: