Новини

Литва виділятиме щонайменше 0,25% ВВП на підтримку України, – Науседа

Державна рада оборони Литви підтримала рішення щодо виділення щонайменше 0,25% ВВП на підтримку Україні.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Twitter-акаунт президента Литви Гітанаса Науседи.

"Сьогодні на засіданні Державної ради оборони ми домовилися про виділення щонайменше 0,25% ВВП на підтримку безпеки та оборони України. Литва буде продовжувати твердо стояти до перемоги. Ми завжди будемо підтримувати свободу", – написав Науседа.

Допомога від Литви

Литва є одним із головних союзників України, який розпочав надавати підтримку Києву з початку повномасштабного вторгнення Російської Федерації. Зокрема Вільнюс надає не лише фінансову та гуманітарну, але й військову допомогу.

Нагадаємо, у січні під час візиту президента Володимира Зеленського, Литва схвалила пакет довгострокової військової допомоги Україні на 200 млн євро.

Зокрема Україна та Литва домовилися про спільне виробництво дронів і засобів радіоелектронної боротьби (РЕБ). Акціонерне товариство "Українська оборонна промисловість" розпочинає стратегічне партнерство із чотирма литовськими компаніями.

До того ж у Литві заявили про готовність України частково перенести виробництво дронів на територію їх країни. Даний крок розглядається, як взаємовигідна співпраця та підготовка західних сусідів до можливих військових загроз.

Також на початку лютого Литва доставила в Україну чергову партію озброєння у рамках військової допомоги. Зокрема, до неї увійшли снаряди для протитанкових гранатометів Carl Gustaf.

Нагадаємо, уряд Литви схвалив підготовлену Міністерством фінансів країни постанову про виділення на підтримку освітньої галузі України 5 мільйонів євро.

Варто зазначити, від початку повномасштабного вторгнення фінансова допомога Литви нашій державі склала понад 1 млрд євро.

Свіжі дописи

  • Новини

Президент зустрівся зі звільненим із російського полону Наріманом Джелялом

Президент України Володимир Зеленський зустрівся із заступником голови Меджлісу кримськотатарського народу Наріманом Джелялом, якого напередодні… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Австрія планує збудувати газопровід, щоб зменшити залежність від російського газу

Федеральний уряд Австрії виділить 70 млн євро для фінансування 40-кілометрового газопроводу "WAG Loop", який має… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Півтисячі нових робочих місць: у Сваляві з’явиться індустріальний парк та новий завод

Близько півтисячі нових робочих місць створять у Сваляві (Закарпатська область) завдяки заснуванню в місті індустріального… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

У Запорізькому районі через обстріл росіян пошкоджено об’єкт критичної інфраструктури

росіяни атакували Запорізьку область після повідомлень про загрозу балістичного обстрілу. У Запорізькому районі пошкоджено об’єкт… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Рада ЄС розширила санкції проти Білорусі

Рада Європейського союзу 29 червня ухвалила санкції проти Білорусі. Вони віддзеркалюють деякі з обмежувальних заходів проти росії… Читати більше

Saturday June 29th, 2024
  • Новини

Російські спортсмени-дзюдоїсти відмовилися від участі в Олімпіаді-2024

Збірна росії з дзюдо відмовилася від участі в Олімпійських іграх-2024, які пройдуть у Парижі. Російські… Читати більше

Saturday June 29th, 2024

Цей сайт використовує Cookies.