fbpx
Сьогодні
15:56 25 Чер 2024

Вступ України до ЄС: Зеленський заявив, що від сьогодні відраховуватиметься старт нашого членства

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Президент Володимир Зеленський виступив із заявою з нагоди першої Міжурядової конференції щодо вступу України до Європейського Союзу, яка дасть офіційний старт перемовинам про наше членство в ЄС.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву Глави держави у Телеграм.

Як зазначив український лідер, це історичний день, коли Україна переходить до фактичних, реальних переговорів із Європейським Союзом щодо членства.

Зеленський пригадав, як 28 лютого 2022 року, за кілька днів після початку повномасштабного вторгнення, Україна підписала заявку на вступ.

Вступ до ЄС

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

"Майже два роки тому, у червні 2022-го, ми здобули кандидатство, а в грудні минулого року отримали політичне рішення щодо переговорів. Але саме від сьогоднішнього дня відраховуватиметься старт нашого членства у Євросоюзі: перша Міжурядова конференція України та ЄС – уже сьогодні", – заявив Зеленський.

Вступ до ЄС

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Вступ до ЄС

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Він подякував кожному й кожній, "хто захищає Україну, нашу державу, наш народ, а також команді, яка робить усе, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу".

"Нас уже ніколи не збити зі шляху в об'єднану Європу, у наш спільний дім – усіх європейських націй. Дім, який має бути мирним!" – наголосив Зеленський.

Вступ до ЄС

Фото: Телеграм / Zelenskiy / Official

Що відомо про перемовини про вступ України до ЄС

Нагадаємо, що у другій половині дня, 25 червня, у Люксембурзі відбудеться перша Міжурядова конференція щодо вступу України в ЄС, яка дасть офіційний старт перемовинам про членство України в Європейському Союзі.

Міжурядова конференція з Україною запланована на 16:30 за київським часом. Після неї відбудеться аналогічна перша Міжурядова конференція щодо вступу Молдови в ЄС, вона запланована на 19:00 за Києвом.

Делегацію України буде очолювати віцепрем'єрка з європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина, європейську – очільниця МЗС Бельгії Аджа Лябіб.

Зауважимо, що 21 червня Рада ЄС схвалила переговорні рамки для України та Молдови і підтвердила, що міжурядові конференції для запуску переговорів відбудуться 25 червня.

Своєю чергою міністр МЗС Дмитро Кулеба наголосив, що Україна буде в трьох кроках до повноправного членства в Європейському Союзі після того, як завершаться переговори про вступ до ЄС, які розпочнуться вже 25 червня.

З нагоди відкриття переговорів з відповідними зверненнями раніше виступили президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн, президент Європейської ради Шарль Мішель і низка лідерів держав-членів ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: