fbpx
Сьогодні
11:17 25 Чер 2024

В "Укренерго" повідомили про збільшення обсягу обмежень на другу половину дня

Фото: З відкритих джерел

25 червня компанія "Укренерго" збільшила обсяги обмежень постачання електроенергії для споживачів на другу половину дня.

Про це пише Рубрика, посилаючись на пресслужбу "Укренерго".

"Сьогодні, 25 червня, заходи обмеження споживання діють протягом всієї доби. З 12:00 до 23:00 обсяг обмежень буде більшим", наголосили в повідомленні.

Також збільшений обсяг обмежень застосовувався 25 червня з 02:00 до 05:00.

"Причина – зниження можливостей електростанцій виробляти електроенергію через наслідки восьми ворожих атак", – заявили в пресслужбі.

В "Укренерго" також  нагадали, що інформацію про те, як саме це впливає на графіки погодинних відключень у кожній області, можна подивитися на офіційних сайтах обленерго та на їхніх майданчиках у соцмережах.

Нагадаємо, напередодні енергетики повідомляли, що в Україні 25 червня відключення світла за графіками відбуватимуться протягом всього дня.

Як заявив голова "Укренерго" Володимир Кудрицький, Україні зараз не вистачає потужності, щоб задовольнити те споживання. За його словами, відключення необхідні, щоб не допустити блекауту.

З його слів, це гігантські масштаби обстрілів, гігантські масштаби втрат, багато європейських енергосистем при таких масштабах втрат не змогли б працювати.

"Тому ті відключення, які є, це таке "найменше зло". Треба розуміти, що воно – вимушене. Для того, щоб енергосистема зберегла свою цілісність, щоб вона не сколапсувала, щоб не допустити якогось загального блекауту по країні", – зазначив Кудрицький.

Варто додати, що в Україні ведеться активна робота з міжнародними партнерами, бізнесом та місцевою владою для встановлення розподіленої генерації на місцях, щоб наростити потужності до наступної зими.

"По всійтериторії країни визначено локації, де можуть бути встановлені газові турбіни та газопоршневі установки, які дозволять забезпечити критичні потреби в електропостачанні у холодний період", – сказав міністр енергетики Галущенко.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: