fbpx
Сьогодні
10:55 25 Чер 2024

В Україні визначили локації, де розташують малі електростанції, - Міненерго

English version here

Фото: Ілюстративне / Фейсбук / Комітет ВРУ з питань енергетики та ЖКП Photo: Illustrative / Facebook / Parliament's Committee on Energy and Housing

В Україні ведеться активна робота з міжнародними партнерами, бізнесом та місцевою владою для встановлення розподіленої генерації на місцях, щоб наростити потужності до наступної зими.

Про це пише Рубрика, посилаючись на заяву міністр енергетики Герман Галущенко, що цитує пресслужба Міненерго.

"По всій території країни визначено локації, де можуть бути встановлені газові турбіни та газопоршневі установки, які дозволять забезпечити критичні потреби в електропостачанні у холодний період", – сказав міністр під час зустрічі з директором Секретаріату Енергетичного співтовариства Артуром Лорковським.

Окрім того, сторони обговорили можливість закупівель відповідного устаткування за кошти Фонду підтримки енергетики України, який створений навесні 2022 року. Наразі загальна сума внесків донорів до Фонду (перерахованих та анонсованих) складає понад 545 млн євро.

Як зауважив Лорковський, за результатами проведеної у Берліні Конференції з відновлення України наразі до Фонду очікуються нові надходження від донорів.

Також окрему увагу під час зустрічі було приділено питанням логістики постачання в Україну енергетичного обладнання від країн-партнерів, а також захисту енергетичних об'єктів.

До того ж сторони обговорили:

  • питання подальшої інтеграції українського електроенергетичного ринку до європейського,
  • законопроєкти, важливі для її реалізації.

Ситуація з енергетикою в Україні

Варто зазначити, що Україна внаслідок обстрілів втратила 50% спроможності генерації електроенергії,  влада працює над відновленням, щоб до зими мати якомога більше генерації.

Так, у столиці на правому і лівому берегах будуть розміщені шість міні-ТЕЦ.

Окрім того, Кабінет міністрів схвалив порядок, що встановлює правила застосування графіків відключення світла, який почне працювати з 24 червня. В уряді сподіваються, що це дасть можливість забезпечити "справедливі графіки"

Цієї зими в Україні очікується складна ситуація з енергетикою. Світло можуть вмикати 6-7 годин на добу.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: