fbpx
Сьогодні
22:12 21 Чер 2024

СБУ оголосила ще одному російському актору підозру у пропаганді війни

Служба безпеки України заочно повідомила про підозру російському актору та музиканту Віталію Гогунському. Він публічно підтримує збройну агресію російської федерації проти України.

Про це управління СБУ у Вінницькій області повідомило у Фейсбуці, передає Рубрика.

"Зловмисник бере активну участь у пропагандистських акціях на тимчасово окупованих РФ територіях України. При цьому виступає із "патріотичними" піснями на концертах перед сім'ями учасників т.зв. "СВО" та перед російськими бойовиками, які брали участь у війні проти України", – ідеться у повідомленні.

Також Гогунський регулярно повторює тези російської пропаганди та агітує до агресивної війни росії проти України на медіамайданчиках рупорів Кремля.

Під час ефірів висловлювався на підтримку російських загарбників та героїзував їхню учать у війні проти України.

Ініційовані СБУ експертизи підтвердили факти його підривної діяльності проти України.

Слідчі СБУ повідомили Гогунському про заочну підозру за трьома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 1 ст. 110 (розповсюдження матеріалів із закликами до зміни меж території на порушення порядку, встановленого Конституцією України),
  • ч. 6 ст. 111-1 Кримінального кодексу України (колабораційна діяльність у формі здійснення інформаційної діяльності у співпраці з державою-агресором та її окупаційною адміністрацією),
  • ст. 436 (пропаганда війни).

Обвинувальний акт скерували до суду. За такі злочини йому загрожує позбавлення волі на строк до 12 років.

Оскільки фігурант переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення його до відповідальності за злочини проти України.

Як повідомляв Укрінформ, генеральному продюсеру ТРК «Крим» за пропаганду війни на тимчасово захоплених територіях та підтримку російських загарбників повідомили про підозру, йому загрожує 12 років ув'язнення.

Нагадаємо, Володимир Зеленський підписав указ, яким увів в дію санкції РНБО, під які потрапили співачки Повалій, Лорак, Седокова і Тодоренко.

Також повідомлялось, що відома співачка Таїсія Повалій вкотре виступила з низкою цинічних пропагандистських заяв про Україну та земляків. Вона активно підтримує геноцид власного народу та вихваляє політику росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: