fbpx
Сьогодні
Фото 17:44 14 Чер 2024

У Києві на одній зі станцій метро запрацювала виставка, присвячена донорам

Фото: КМДА

До Всесвітнього дня донора крові, який відзначають 14 червня, у вестибюлі станції метро «Золоті ворота» запрацювала виставка «Ділитись життям».

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на КП «Київський метрополітен».

Мета мистецького проєкту – привернути увагу до теми донорства. Особливо нині, коли потреба в донорській крові є дуже високою, адже з початком повномасштабного вторгнення збільшилась кількість людей, які потребують термінових донацій.

виставка, присвячена донорам

Фото: КМДА

Фотовиставка розповідає зворушливі історії людей, які стали донорами, а також тих, хто зміг подолати важкі хвороби завдяки безцінним донаціям. Тематично виставка поділена на дві секції: «Ті, що діляться життям» і «Портрети вдячності». Кожен банер містить фото та історію людини.

Серед історій та фотографій також є працівник метрополітену – Євген Гольдич. Майже 30 років Євген працює в службі сигналізації столичного метро. Вперше став донором крові у 2000 році. Відтоді регулярно здає кров і вже здійснив 112 донацій.

виставка, присвячена донорам

Фото: КМДА

Загалом понад 100 працівників Київського метрополітену періодично здають кров.

Фотовиставка триватиме до 30 червня 2024 року.

виставка, присвячена донорам

Фото: КМДА

Щорічно 14 червня країни світу відзначають Всесвітній день донора крові. У 2024 році Всесвітній день донора проходить під гаслом «20 років благодійництва: дякуємо донорам крові!». Це гасло було обрано, тому що 20 років тому під час Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я міністри охорони здоров'я різних країн ухвалили спільне рішення про підтримку добровільного донорства крові і оголосили 14 червня – Всесвітнім днем донора.

виставка, присвячена донорам

Фото: КМДА

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: