fbpx
Сьогодні
17:46 12 Чер 2024

Українські учні на Алясці зібрали кошти на навчання такмеду для військових ЗСУ

Група учнів та викладачів школи Роберта Сервіса на Алясці, об'єднані у Service High School Ukraine Club, продаючи печиво, зібрали 2000 доларів на навчання українських військових тактичній медицині. Кошти вони передали благодійному фонду PULSE, який розвиває такмед в Україні.

Про це повідомляє Рубрика.

У чому проблема?

На 3-й рік повномасштабного вторгнення лишаються проблеми з якісною тактичною медициною: не всі українські військові досі отримали навички із надання допомоги на полі бою, бракує бойових медиків, обладнання тощо.

З лютого 2022-го через безоплатні тренінги благодійного фонду PULSE з тактичної медицини за різними програмами пройшли більше 27 тисяч українських військових. Водночас раніше на державному рівні озвучувалось, що понад мільйон українців задіяні в обороні країни.

Яке рішення?

Задля забезпечення такої кількості людей необхідними навичками з тактичної медицини знадобиться ще чимало часу і об'єднання зусиль усіх можливих навчальних центрів – державних, недержавних, міжнародних.

"Наші основні донори – це свідомий український і міжнародний бізнес. Завдяки підтримці партнерів ми здатні проводити величезні за масштабом навчальні проєкти, щомісяця готуючи до надання медичної допомоги від 1 до 2 тисяч військових. Але є донори, підтримка яких має величезний вплив безвідносно суми внеску", – зазначив співзасновник PULSE Федір Сердюк.

Як це працює?

Українські школярі – учасники Service High School Ukraine Club – на Алясці продаючи печиво, зібрали на тренінги з такмеду для українських військових 2000 доларів. Ці кошти вони передали PULSE, і фонд спрямував їх на навчання за програмою Combat Lifesaver для одного з підрозділів 126-ї окремої бригади Сил територіальної оборони, яка перебуває у складі Корпусу морської піхоти.

"Пишаюся тим, що діти та їхні викладачі з далекої Аляски розділили з нами місію порятунку життя військових. Всі, хто був дотичний до цієї операції, були дуже розчулені", – додав Сердюк.

У відповідь учням на Аляску передали подяку та прапор України, підписаний військовими, які пройшли навчання.

"Раніше цього року ми зробили пожертву до PULSE – спрямувавши донати та навчання тактичній медицині та переливанню крові на передовій. У відповідь PULSE подарував нам прапор із підписами воїнів, які пройшли тренінг, та невелику табличку із подякою. Дякуємо за прапор і табличку!" – йдеться у повідомленні у Service High School Ukraine Club в інстаграмі.

Долучитись до забезпечення навчання військових такмеду, а також подати заявку на безоплатне навчання свого підрозділу можна тут

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: