fbpx
Сьогодні
13:40 11 Чер 2024

Президентка Єврокомісії: Україна виконала всі вимоги для початку перемовин вже в червні щодо вступу до Євросоюзу

фото Facebook / European Commission

Україна виконала усі необхідні кроки для початку перемовин щодо вступу в Європейський Союз до кінця цього місяця.

Про це заявила Президентка Європейської Комісії Урсула фон дер Ляєн на Конференції з відновлення України в Берліні 11 червня.

Як нагадала очільниця Єврокомісії Фон дер Ляєн, нещодавно Україна схвалила план реформ, проведення яких є умовою виділення багатомільярдної макрофінансової допомоги ЄС на найближчі роки.

У цьому контексті вона підкреслила, що Україна заслуговує на те, аби держави ЄС почали з нею переговори про вступ.

"Україна виконала всі кроки, які ми визначили. І саме тому ми вважаємо, що ЄС повинен розпочати переговори про вступ з Україною вже до кінця цього місяця", – сказала Президентка ЄК.

Вступ України до ЄС

Нагадаємо, раніше Матернова висловлювала переконання, що Україна готова розпочати переговори про вступ до Євросоюзу. Глава місії ЄС у Києві сподівається на їхній початок наприкінці червня.

Окрім того, 1 травня до 20-річчя найбільшого в історії розширення Європейського Союзу у своїй заяві глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель відзначив, що країни-кандидати, серед яких Україна, мають історичну можливість побудувати міцні стосунки з Євросоюзом.

Як писала Рубрика, 12 березня стало відомо, що Єврокомісія підготувала переговорну рамку щодо членства України й Молдови в ЄС. Тепер її почнуть обговорювати серед країн-членів Євросоюзу.

В Офісі Президента зазначили, що Україна виконала понад 90% рекомендацій Європейської комісії.

8 червня за дорученням Президента України та керівника Офісу Глави держави заступник керівника Офісу Президента Ігор Жовква провів черговий раунд переговорів із заступником Генерального секретаря Європейської служби зовнішньої діяльності з питань миру, безпеки та оборони Шарлем Фрізом щодо безпекових гарантій ЄС.

Варто додати, що послиня Європейського Союзу в Україні Катаріна Матернова вважає цілком реальним приєднання України до ЄС у 2030 році.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: