fbpx
Сьогодні
13:58 11 Чер 2024

Італія надасть Україні новий пакет військової допомоги з ППО, - Таяні

English version here

Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні. Фото: ANSA

Україна невдовзі отримає від Італії новий пакет військової допомоги, більшу частину якого становитимуть засоби протиповітряної оборони.

Як  повідомляє Укрінформ, про це заявив віцепрем'єр-міністр – міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні на Конференції з відновлення України в Берліні, передає Рубрика.

"Я повністю погоджуюся з Дмитром (Кулебою – ред.), коли він говорить, що перша стратегія для відновлення України – це захист її інфраструктури за допомогою різних систем протиповітряної оборони", – сказав Таяні.

Він анонсував підготовку італійським урядом нового пакета військової допомоги, більшу частину якого складатимуть засоби ППО.

"Хочу повідомити, що у нас є новий пакет військової допомоги (Україні – ред.) і там, власне, насамперед ідеться про протиповітряну оборону", – заявив міністр.

Як повідомлялось, Італія підтвердила передачу додаткової батареї зенітного ракетного комплексу SAMP/T, що здатен перехоплювати балістичні ракети.

Нагадаємо, уряд Німеччини запустив ініціативу з пошуку додаткових засобів протиповітряної оборони, які можна передати Україні, 17 квітня.

Що відомо про передачу країнами-партнерами засобів ППО для України

Водночас міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що на сьогодні Україна веде перемовини про передачу чотирьох батарей Patriot.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: