У Міноборони озвучили, яка кількість жінок на цей час служать в ЗСУ

У лавах Збройних сил України на цей час служать понад 67 тисяч жінок, більшість яких є військовослужбовицями.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова в програмі Small Talk, пише Рубрика.

Чиновниця зазначила, що сьогодні жінки все частіше обирають в армії професії, які не вважаються жіночими за замовчуванням. Вони виявляють бажання стріляти, керувати артилерійськими установками, дронами тощо.

"Наразі у нас в Збройних силах понад 67 тисяч жінок, з яких 19 тисяч – це працівниці, всі інші – це військовослужбовиці", – сказала Калмикова.

Як підкреслила представниця оборонного відомства, кількість жінок в армії почала збільшуватися ще з 2014 року, а після 24 лютого 2022 року ця динаміка прискорилася попри те, що мобілізація жінок в Україні не здійснюється.

"У 2018 році було змінено законодавство, і жінки отримали право обіймати посади в ЗСУ… Водночас на жаль, у нас досі спостерігається проблема із просуванням жінок по службі.

Зараз ми шукаємо шляхи, щоб врегулювати це питання. Щоб жінки, які хочуть будувати кар'єру в Збройних силах, мали цю можливість", – додала заступниця міністра.

Що відомо про жінок в лавах ЗСУ

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони України під час зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О'Ніл повідомляла, що майже 70 тисяч жінок несуть службу у Збройних Силах України станом на січень 2024 року.

Зазначимо, що чисельність військовослужбовиць ЗСУ збільшилась на 40 відсотків порівняно з 2021 роком.

Також, 4 червня в Міноборони заявили, що майже кожен п'ятий кандидат, який звертається до центру рекрутингу української армії й з яким далі працюють – це жінка. Водночас питомий відсоток жінок у ЗСУ наразі менший, ніж 5%.

Крім того, Міністерство оборони України активно розпочало впроваджувати політику гендерної рівності в секторі безпеки й оборони.

Свіжі дописи

  • Новини

росія призупинила участь у Парламентській асамблеї ОБСЄ

Державна дума та рада федерації росії ухвалили заяву про призупинення участі делегації рф у Парламентській… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Укрзалізниця змінює час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди

Від завтра, 4 липня, змінюється час відкриття онлайн-продажів на міжнародні поїзди. Це необхідно для того,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Удар рф по Дніпру: кількість постраждалих зросла до 53

Кількість постраждалих унаслідок комбінованої ранкової атаки Росії по Дніпру зросла до 53. Про це повідомив… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Помічниця Тищенка створила громадську організацію однойменну до ТСК Верховної Ради: “Чесно”

Помічниця Миколи Тищенка Евеліна Андрієвська у червні 2023 року створила громадську організацію «ТСК Нацресурс». Вона… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Майже 29 млн грн незаконних статків виявило НАЗК у ексзаступника Генпрокурора Вербицького

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що в колишнього заступника генпрокурора України Дмитра Вербицького… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024
  • Новини

Біжу за тих, хто в берцях, 2.0: на ВДНГ відбудеться благодійний забіг

7 липня на ВДНГ відбудеться другий благодійний забіг від благодійного фонду "Гуркіт" "Біжу за тих,… Читати більше

Wednesday July 3rd, 2024

Цей сайт використовує Cookies.