fbpx
Сьогодні
14:18 09 Чер 2024

У Міноборони озвучили, яка кількість жінок на цей час служать в ЗСУ

Фото: Командування Об'єднаних Сил ЗС України

У лавах Збройних сил України на цей час служать понад 67 тисяч жінок, більшість яких є військовослужбовицями.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Наталія Калмикова в програмі Small Talk, пише Рубрика.

Чиновниця зазначила, що сьогодні жінки все частіше обирають в армії професії, які не вважаються жіночими за замовчуванням. Вони виявляють бажання стріляти, керувати артилерійськими установками, дронами тощо.

"Наразі у нас в Збройних силах понад 67 тисяч жінок, з яких 19 тисяч – це працівниці, всі інші – це військовослужбовиці", – сказала Калмикова.

Як підкреслила представниця оборонного відомства, кількість жінок в армії почала збільшуватися ще з 2014 року, а після 24 лютого 2022 року ця динаміка прискорилася попри те, що мобілізація жінок в Україні не здійснюється.

"У 2018 році було змінено законодавство, і жінки отримали право обіймати посади в ЗСУ… Водночас на жаль, у нас досі спостерігається проблема із просуванням жінок по службі.

Зараз ми шукаємо шляхи, щоб врегулювати це питання. Щоб жінки, які хочуть будувати кар'єру в Збройних силах, мали цю можливість", – додала заступниця міністра.

Що відомо про жінок в лавах ЗСУ

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони України під час зустрічі з послом Канади у справах жінок, миру та безпеки Жаклін О'Ніл повідомляла, що майже 70 тисяч жінок несуть службу у Збройних Силах України станом на січень 2024 року.

Зазначимо, що чисельність військовослужбовиць ЗСУ збільшилась на 40 відсотків порівняно з 2021 роком.

Також, 4 червня в Міноборони заявили, що майже кожен п'ятий кандидат, який звертається до центру рекрутингу української армії й з яким далі працюють – це жінка. Водночас питомий відсоток жінок у ЗСУ наразі менший, ніж 5%.

Крім того, Міністерство оборони України активно розпочало впроваджувати політику гендерної рівності в секторі безпеки й оборони.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: