fbpx
Сьогодні
16:52 09 Чер 2024

Росія до наступу на Харківщині залучила африканських студентів , - ЗМІ

Фото: З відкритих джерел

Кремль у війні проти України змушує тисячі мігрантів та іноземних студентів воювати на боці російських військ. Їх використовують як додаткову силу для наступу в Харківській області.

Про це пише Bloomberg з посиланням на європейських чиновників, знайомих із ситуацією, передає Рубрика.

За їхніми словами, росія погрожує не продовжувати візи африканським студентам і молодим робітникам, якщо вони не погодяться приєднатися до армії.

Ба більше, деяких африканців затримують і змушують вибирати між депортацією і військовою службою.

Москва почала примусово відправляти мігрантів і студентів на війну ще на початку повномасштабного вторгнення.

Як зазначає видання, ці війська зазнають особливо високих втрат, адже їх усе частіше залучають до наступальних дій для прикриття більш підготовлених підрозділів, додав один з європейських чиновників.

Один з українських чиновників також заявив, що серед полонених російської армії зросла кількість іноземних бійців. За його словами, особливо часто серед них зустрічаються африканці та непальці.

За даними української розвідки, росія проводить глобальну кампанію з вербування іноземних найманців у щонайменше 21 країні, включно з кількома країнами Африки.

Їм нібито пропонують вигідні бонуси та високі зарплати при підписанні контракту.

Що відомо про мобілізацію та вербування росіянами найманців в інших країнах

Росія через втрати намагається залучити іноземних добровольців для їх подальшої участі у війні. Країна-терорист вже завербувала десятки тисяч громадян Азії та Африки.

Проте останнім часом російська федерація активізувала кампанію з набору найманців у центральній Африці.

Нагадаємо, росія вербує на війну проти України найманців у Сирії. Їм за прискореною процедурою видають російські паспорти.

Окрім того, країна-агресорка залучила до своєї армії 15 тисяч мешканців Непалу. Це сталося після того, як у 2023 році російський уряд оголосив про вигідні умови служби для іноземних бійців, які приєднаються до війська рф.

Також повідомлялось, що правоохоронці Індії заарештували чотирьох людей, які займалися вербуванням найманців для відправки їх на війну проти України.

Додамо, що моква планує і далі поповнювати лави окупантів. Нещодавно в Британії спрогнозували, що путін планує призвати ще 170 тисяч людей для війни проти України.

За оцінками Міністерства оборони Британії, від початку повномасштабного вторгнення росіяни втратили понад 300 тис. військових, проте навіть офіційні особи російської федерації не знають точну кількість загиблих.

А путін заявив, що до кінця року на війну проти України назбирає півмільйона росіяннаразі воюють 617 тисяч.

Варто нагадати, що станом на 9 червня загальні втрати російських військ з початку повномасштабного вторгнення в живій силі склали понад 518 500 солдатів.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: