fbpx
Сьогодні
Відео 14:20 03 Чер 2024

Перша леді презентувала освітній серіал про людей із досвідом війни

Фото: president.gov.ua/

Дружина Президента України Олена Зеленська презентувала першу серію освітнього серіалу "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія".

Про це вона повідомила у Телеграмі, передає Рубрика.

"Людині, яка повертається з війни, потрібен час на адаптацію. Це нормально, якщо певний період ветеран чи ветеранка хочуть закривати лише базові потреби: сон, їжа, спокій, безпека. Тож не поспішайте "рятувати" близьку людину, якщо вона спить більше, ніж вам здається необхідним. Про те, що відчувають та чого хочуть ветерани й ветеранки – у першій серії освітнього серіалу "Люди з досвідом війни. Гідність. Взаємодія". Його можна переглянути на платформі Дія.Освіта або на ютуб-каналі "Ти як?"", – розповіла Зеленська.

За її словами, фахівці у серіалі пояснюють, чому не потрібно вигадувати безліч нових справ, активностей і турбувати ветеранів надмірною увагою.

"Адже здається, що швидше дистанціювати людину від пережитого на війні, то краще. Насправді, кажуть психологи, такою "підтримкою" ми лише відкладаємо флешбеки і тригери, а не допомагаємо у поверненні", – відзначила перша леді.

Освітній серіал є продовженням розділу "Довідника безбар'єрності" – гіда з коректної комунікації, створеного з моєї ініціативи. Упродовж 11 серій захисники й захисниці разом із провідними українськими експертами відверто говорять про все, що може стати бар'єром у взаємодії.

Більше серій можна переглянути на ютуб-каналі "Ти як?".

Як повідомляла Рубрика, 2020 року Президент Володимир Зеленський підписав Указ "Про забезпечення створення безбар'єрного простору в Україні", ухвалено Національну стратегію безбар'єрності, План заходів із подолання бар'єрів, з'явилася Рада безбар'єрності при Кабінеті Міністрів.

Документ спрямований на забезпечення рівного та безперешкодного доступу всіх соціальних груп населення до освіти, зайнятості, послуг, інфраструктури, участі в житті громади.

Безбар'єрність – це нове бачення соціальних норм в Україні, спрямоване на залучення та самореалізацію неактивних суспільних груп, розвиток соціального капіталу та подолання бар'єрів у фізичному просторі, культурі, громадському житті, відносинах «людина – держава».

На основі запропонованого дружиною Президента бачення безбар'єрного суспільства великі компанії-працедавці об'єднались у спільноту "Бізнес без бар'єрів"; із громадськими організаціями було розроблено електронний "Довідник безбар'єрності" – перший посібник із коректного спілкування. Реалізовано також кілька інфраструктурних проєктів, щоб безбар'єрними ставали простори в громадах і культурних закладах.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: