fbpx
Сьогодні
11:32 03 Гру 2020

Зеленський підписав указ щодо підготовки Національної стратегії безбар’єрності: що вона означає

Президент Володимир Зеленський підписав указ, яким передбачено розробку Національної стратегії зі створення безбар'єрного простору в Україні.

Указ підписаний з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю, який відзначається третього грудня, передає Офіс президента.

Документ спрямований на забезпечення рівного та безперешкодного доступу всіх соціальних груп населення до освіти, зайнятості, послуг, інфраструктури, участі в житті громади.

Кабмін із залученням Національного інституту стратегічних досліджень, представників держорганів та місцевого самоврядування, активістів, учених, експертів має розробити та затвердити Національну стратегію зі створення безбар'єрного простору в Україні.

Стратегія має запропонувати комплексний підхід до розбудови принципів соціальної, економічної, політичної, цифрової та фізичної безбар'єрності для всіх суспільних груп, зокрема людей з інвалідністю, літніх людей, молоді, жінок, батьків малолітніх дітей та дітей з інвалідністю. Згідно з указом, стратегія має бути розроблена та затверджена у квітні 2021 року.

Безбар'єрність – це нове бачення соціальних норм в Україні, спрямоване на залучення та самореалізацію неактивних суспільних груп, розвиток соціального капіталу та подолання бар'єрів у фізичному просторі, культурі, громадському житті, відносинах «людина – держава».

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: