fbpx
Сьогодні
12:10 31 Тра 2024

Україна повернула тіла 212 полеглих військовослужбовців

English version here

Фото: Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими

В Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 212 полеглих оборонців.

Про це у Телеграмі повідомляє Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими, пише Рубрика.

«На рідну землю вдалося повернути тіла загиблих захисників, зокрема з Донецького, Запорізького, Луганського та Харківського напрямків, а також з тимчасово окупованих територій України», – ідеться в повідомленні.

Репатріація тіл відбулася за сприяння Координаційного штабу з питань поводження з військовополоненими, Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій, уповноваженого зі зниклих безвісти у співпраці з Об'єднаним центром при СБУ, Управління цивільно-військового співробітництва ЗСУ, іншими силовими структурами, відомствами та міжнародними організаціями.

Передача тіл загиблих військових здійснюється відповідно до норм Женевських конвенцій.

Збройні сили України перевезуть репатрійовані тіла та останки до визначених державних установ. Представники правоохоронних органів і судово-медичні експерти встановлять особи загиблих.

Тіла оборонців після ідентифікації будуть передані їхнім рідним для гідного поховання.

Як повідомляла Рубрика, у квітні в Україну за результатами репатріаційних заходів повернули тіла 140 полеглих оборонців.

Обмін полоненими

Зазначимо, Україна та Росія з початку повномасштабної війни провели низку обмінів військовополоненими. З серпня 2023 року москва заморозила обмін полоненими з Україною.

Проте 3 січня між Україною та Росією пройшов найбільший обмін полоненими з початку повномасштабного вторгнення. Україні вдалося повернути додому 230 захисників.

24 січня Україна та Росія мали провести 50-й обмін полоненими, але його було зірвано через падіння літака Іл-76 під Бєлгородом.

Росіяни заявили, що на борту літака нібито були десятки українських полонених. Але Україна не підтверджує це.

За даними ГУР Міноборони, зірваний обмін мав бути одним із найбільших за час війни.

А 8 лютого, до України повернулися із російського полону ще 100 захисників, серед тих, хто їде додому –  прикордонники, нацгвардійці та військові Збройних сил України.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: