fbpx
Сьогодні
22:10 31 Тра 2024

Другий у світі центр глобальних урядових технологій відкрили у Києві: навіщо це рішення

Україна поступово стає глобальним лідером цифрової трансформації урядів та держав, поступово активно впроваджуючи новітні цифрові технології в усі сфери життя.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

У чому проблема?

Цифрова трансформація – це те, що сьогодні виділяє Україну у світі. Як наголошував міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, ми будуємо цифрову державу, яка стає сервісом: без бюрократії, черг та корупції. 

Одна з головних цілей Мінцифри — це оцифрувати 100% державних послуг. Відомство працює над тим, щоб Україна стала найзручнішою країною у світі з погляду надання державних послуг. 

Ще на саміті в Давосі 2022 Україну назвали "цифровим тигром" Європи, і це цілком заслужена відзнака. Лише за чотири роки Україна піднялася з 82-ї на 46-ту позицію у світовому рейтингу під назвою Індекс економічного розвитку уряду, що є свідченням її непохитної відданості ідеї цифровізації врядування.

Яке рішення?

"У 2019 році ми починали будувати цифрову державу буквально з нуля, а сьогодні Україна стане другою країною у світі, де відкриють Global Government Technology Centre. Це точно не випадковість, ми створили одне з найкращих технологічних рішень для Урядів — Дію. Круто, що міжнародні партнери вважають Дію вже повноцінним кейс-стаді, а досвід української цифрової трансформації — прикладом для інших держав", — зазначив Михайло Федоров.

Під час саміту Diia in Zurich віце-прем'єр-міністр з розвитку інновацій, освіти, науки та технологій – міністр цифрової трансформації Михайло Федоров, директор Всесвітнього економічного форуму Мірек Душек, Керівний директор Всесвітнього економічного форуму Алоїз Цвінгі та президент Фонду Східна Європа Віктор Лях підписали меморандум про відкриття Global Government Technology Centre Kyiv (GGTC Kyiv).

Мінцифри урядові технології

Фото: NEWS

Як це працює?

Центр займатиметься:

  • цифровою трансформацією Уряду,
  • розвитком електронного врядування та цифрових навичок.

Він стане частиною мережі Центрів четвертої промислової революції Всесвітнього економічного форуму (C4IR).

"Центр в Україні сприятиме нашим глобальним зусиллям, спрямованим на розкриття значного потенціалу цифрових технологій для покращення державних послуг та створення нових можливостей.

Центр стане каталізатором співпраці між державним і приватним секторами, що сприятиме розвитку цифрових технологій та інновацій у такий критичний для України і Європи час", — наголосив Душек.

Центр у Києві об'єднає представників з різних сфер, зокрема уряду, бізнесу, громадськості, академічних кіл, для обговорення та співпраці щодо цифрових реформ.

Зі свого боку, Україна ділитиметься найкращими govtech-практиками та цифровим досвідом.

"Ми зосередимося на найкращих практиках цифрової трансформації та інновацій в Україні. Також спільно розроблятимемо проєкти та поширюватимемо знання у сфері освіти для цифрової трансформації державної служби, адже прагнемо зробити внесок у зміцнення ком'юніті цифрових міністрів та лідерів по всьому світу", — додала Іонан.

Адмініструватиме Центр та забезпечуватиме його ефективну роботу Фонд Східна Європа. Перший Центр глобальних урядових технологій уже функціонує в Берліні (Німеччина).

"Відкриття Центру глобальних урядових технологій у Києві, роботу якого забезпечуватиме Фонд Східна Європа, підтверджує статус України як глобального лідера з інноваційних цифрових рішень, готового ділитися своїми найкращими govtech-практиками та досвідом з усім світом", — зазначив Лях.

Також новий Центр братиме участь у діяльності Всесвітнього економічного форуму, долучиться до платформ та спільноти 4IR Форуму. Це дасть змогу українським стартапам та інноваторам обмінюватися досвідом з іноземними партнерами й прискорювати цифрові реформи в Україні.

Як писала "Рубрика", досить часто на швидкість роботи благодійних фондів впливає оперативна підготовка та підписання документів. В умовах війни, проблем з електрикою та перебування людей у різних точках світу налагоджувати документообіг стає ще складніше.

Про те як автоматизувати процеси у сфері благодійності за допомогою ЕДО читайте докладніше у нашому матеріалі: "Як цифровізація допомагає піклуватися про дітей під час війни: досвід МБО "БФ "СОС Дитячі Містечка" Україна".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: