fbpx
Сьогодні
13:59 22 Тра 2024

Євлаш повідомив, що до України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні винищувачів F-16

Фото: t.me/kpszsu

Речник Повітряних сил Збройних сил України (ЗСУ) Ілля Євлаш повідомив, що до України почали повертатись перші фахівці в обслуговуванні бойових літаків F-16.

Про це він розповів в ефірі телемарафону, передає Рубрика.

"Звичайно, такого роду фахівців ніколи не буває забагато. Уже перші спеціалісти в цій сфері почали повертатися назад в Україну", – додав він.

Як розповів речник Повітряних сил, фахівці також матимуть змогу ділитись досвідом з іншими українськими військовими техніками.

"Ми вже бачили, наприклад, що в Україні з'явився перший тренажер F-16, який нам передала Чеська Республіка. Звісно, цей процес невпинний, і він буде продовжуватися постійно", – відзначив Євлаш.

Як повідомлялось, десять українських військових пройшли навчання в Нідерландах з обслуговування бойових літаків F-16.

"Десять українських військових пройшли навчання в Нідерландах з обслуговування винищувачів F-16. Нідерланди погодилися надати Україні щонайменше 24 F-16. Їх також потрібно підтримувати та обслуговувати", – повідомило Міністерство оборони Нідерландів.

Українці навчалися обслуговувати всі важливі для пілота винищувача елементи. У ньому, серед іншого, – їжа та ліки.

Навчання полягає у підготовці до всіх можливих ризиків під час польотів на F-16. Зрештою, це також забезпечить кращий захист українських пілотів.

Програма занять була складена Кластером обладнання для забезпечення безпеки польотів (VVU).

Навчання також включало в себе складання та перевірку аварійно-рятувального комплекту. Це дозволяє пілоту вижити протягом кількох днів після аварійної посадки.

Нагадаємо, міністерка оборони Нідерландів Кайса Оллонґрен заявила, що вже влітку цього року українські військово-повітряні сили будуть посилені винищувачами F-16.

Що відомо про винищувачі F-16 для України

У кінці березня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що Україна має отримати західні винищувачі F-16, згідно з раніше встановленими планами та графіками.

До Румунії 17 квітня вже прибули три багатоцільових винищувачі F-16 на яких навчатимуться українські пілоти.

Також варто додати, що українські пілоти, які навчаються на бойових літаках F-16 у Данії та Сполучених Штатах, вже відпрацьовують завдання, які перед ними стоятимуть в Україні, зокрема – удари по шахедах та ракетах.

Відзначимо, що коаліція винищувачів передасть Україні "значну кількість" бойових літаків F-16. Вони будуть оснащені найновішим озброєнням та зможуть бити за лінією фронту.

Проте за словами президента Володимира Зеленського, Україна потребує щонайменше 120-130 винищувачів F-16. Це дозволить повністю контролювати небо.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: