fbpx
Сьогодні
Відео 15:59 20 Тра 2024

Рішення для перемоги: в Україні створили багатофункціональну роботизовану платформу Mangust

English version here

Фото: Mangust

Українські розробники представили універсальну роботизовану платформу Mangust. Вона здатна виконувати логістичні завдання, діяти як дрон-камікадзе та проводити дистанційне мінування.

Про це пише Рубрика з посиланням на відео демонстрації можливостей Mangust, яке було оприлюднено на YouTube-каналі розробників.

У чому проблема?

Найбільший жах війни – великі людські втрати. Кожне життя воїна – безцінне, тому будь-яка ініціатива, що направлена на їх збереження сьогодні виходить на перший план.

Одним з таких проєктів є роботизація окремих процесів, які сьогодні виконують бійці. Роботи можуть безпечно доставляти боєприпаси або провізію для бійців у гарячі точки.

Яке рішення?

Українські розробники створили багатофункціональну роботизовану платформу Mangust, яка здатна виконувати логістичні завдання, проводити дистанційне мінування та діяти як дрон-камікадзе.

Як це працює?

Проектом займаються інженери компанії Mangust, відомої своїми розробками багі різного призначення. Чотириколісна платформа Mangust відзначається високою прохідністю завдяки спеціальній конструкції підвіски.

Основні характеристики Mangust:

  • Розміри: 1000х1050х900 мм;
  • Вага: 135 кг;
  • Максимальна швидкість: 10 км/год;
  • Крейсерська швидкість: 7 км/год;
  • Час автономної роботи: 6 годин;
  • Дальність передачі відео: до 500 м;
  • Дальність керування: до 2 км;
  • Висота антени: 4,25 м.

Mangust оснащений можливістю встановлення двох протитанкових мін ТМ-62 спереду та ззаду за допомогою спеціальних замків.

Крім того, на платформу можна встановити контейнер для перевезення боєприпасів, провіанту або інших корисних вантажів.

Нагадаємо, універсального робота D-21-11, який обладнаний автоматичною туреллю та може виконувати бойові завдання, створили учасники оборонного кластера Brave1.

Також ми повідомляли, що у Запоріжжі інженери та учні "Школи робототехніки" створили робота-сапера для потреб Збройних сил та надзвичайників.

Окрім того, Український кластер для розвитку військових технологій Brave1 створив нового наземного робота-камікадзе Ratel S, що дозволяє вражати ворожі об'єкти з безпечної відстані.

Також в Києві запрацював перший рекрутинговий центр ССО.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: