fbpx
Сьогодні
20:37 20 Тра 2024

Причина аварії гелікоптера, на якому летів президент Ірану, є "технічна несправність", – ЗМІ

Фото: AA

За даними іранських державних ЗМІ, президент Ірану Ібрагім Раїсі загинув 19 травня внаслідок аварії через технічну несправність гелікоптера.

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на IRNA.

«Раїсі загинув мученицькою смертю в неділю, 19 травня 2024 року, в катастрофі гелікоптера, що сталася через технічну несправність під час повернення з Хода – Афарін», – йдеться у повідомленні.

Разом з ним загинув міністр закордонних справ Хосейн Амірабдоллахян, та кілька інших осіб, зокрема пілоти та екіпаж гелікоптера.

Раїсі був восьмим президентом Ірану, керував країною з 2021 року.

Довідка про аварію

Удень 19 травня державні ЗМІ Ірану повідомили, що вертоліт, який перевозив президента Ібрагіма Раїсі, ймовірно, потрапив в аварію поблизу азербайджанського міста Джульфа.

Глава Ірану саме повертався з Азербайджану, де мав зустріч із президентом Ільхамом Алієвим.

У колоні було три гелікоптери, два з яких — з міністрами та чиновниками — прибули до місця призначення. Рятувальні сили розпочали масштабну операцію з пошуку третього вертольота, у якому летіли президент і глава МЗС.

Віцепрезидент Ірану стверджував, що на зв'язок із рятувальниками вийшов один із пасажирів та представник екіпажу президентського гелікоптера. Це, за його словами, свідчить про "не надто високу серйозність" аварії. Проте західні ЗМІ писали, що життя Раїсі перебуває "під загрозою".

Внаслідок авіакатастрофи загинув президент Ірану Ібрагім Раїсі та глава МЗС Хосейн Амір Абдоллахіан.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: