fbpx
Сьогодні
12:24 20 Тра 2024

На Харківщині штурми не припиняються, наразі ЗСУ на 60% контролюють Вовчанськ, - ОВА

English version here

Фото: Телеграм / ДСНС

У Харківській області військові Збройних сил України приблизно на 60% контролюють Вовчанськ. Однак штурми у місті не припиняються

Про це заявив заступник голови Харківської ОВА Роман Семенуха в ефірі телемарафону, повідомляє Рубрика.

"У нас тривають безперервні обстріли. Ворог продовжує штурмові дії, в основному зосереджений на напрямках населеного пункту Липці, населеного пункту Вовчанськ і на лівому-правому флангу міста Вовчанськ", – заявив він.

Семенуха додав, що сьогодні є декілька прилетів КАБами по Липцях.

"Ворог не полишає спроб в середині Вовчанська виштовхнути Збройні сили України з міста. Місто приблизно на 60% контролює Збройні сили України, тобто штурми не припиняються", – зазначив він.

Він додав, що сьогодні зранку зупинилися в бойовій дії на Купʼянському напрямку.

"Сьогодні на окремих ділянках Збройні сили України проводять власні штурмові дії з метою покращення позицій. Ну і безперечно йдуть обстріли прикордоння. Це Богодухівський район, Харківський район, Чугуївський район", – додав Семенуха.

Як повідомлялось, окупанти віддають пріоритет захопленню Вовчанська, бо це дозволить отримати тактичну перевагу для прямування у Харківській області.

Проте за словами президента України Володимира Зеленського, цей наступ з боку РФ має виключно пропагандистський характер. Керівництво країни-агресора прагне продемонструвати Заходу, що Москва нібито зберігає контроль над ходом війни в Україні.

Зеленський підкреслив, що подібні дії окупантів спрямовані на те, щоб вплинути на лідерів західних країн та змусити їх піти на певні поступки.

Ситуація у Харківській області

На цей момент Вовчанськ Харківської області майже зруйнований через постійні обстріли російськими загарбниками: ситуація у місті критична.

Ворог продовжує спроби прорвати оборону українських підрозділів на напрямку Шебекіно – Вовчанськ. Захисники здійснюють зачистку вулиць на півночі Вовчанська, не даючи противнику закріпитися.

Найглибше російські війська у Харківській області просунулися вглиб України на 10 кілометрів.

Своєю чергою Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що у Харківській області російські загарбники майже на 70 кілометрів розширили зону активних бойових дій та зосередили основні зусилля на напрямку Стрілеча – Липці та захоплені Вовчанська і розгортанням наступу в тил українських військ.

Генштаб ЗСУ України повідомляє, що російська армія веде активні бої з метою потіснити українських захисників поблизу населених пунктів Вовчанськ, Станиця та Липці.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: