fbpx
Сьогодні
15:39 17 Тра 2024

Міноборони створило застосунок "Резерв+": військовозобовʼязані зможуть оновити свої дані онлайн

Фото: glavcom.ua

Міністерство оборони для військовозобов'язаних, призовників та резервістів запустило мобільний застосунок "Резерв+", де можна буде оновити свої дані.

Про це повідомила пресслужба відомства, передає Рубрика.

У чому проблема?

Раніше заступниця міністра оборони України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що електронний кабінет військовозобов'язаного запрацює 18 травня.

За її словами, для того, щоб оновити дані в е-кабінеті, потрібно буде завантажити мобільний застосунок, авторизуватися і заповнити необхідні "поля".

Заступниця міністра зазначила, що з 18 травня, у військовозобов'язаних буде обов'язок зареєструвати свої дані (номер телефону, електронну пошту та фактичну адресу проживання) в трьох доступних форматах – в ТЦК, через ЦНАП або через електронний кабінет військовозобов'язаного.

Яке рішення?

Міністерство оборони запустило мобільний застосунок "Резерв+" для військовозобов'язаних, призовників та резервістів. Там можна буде оновити свої дані.

Як це працює?

Платформа запрацює з 18 травня — у день набуття чинності оновленого закону про мобілізацію, згідно з яким, відзавтра всі чоловіки віком 18-60 років протягом 60 днів (до 16 липня включно) повинні оновити свої облікові дані.

"Під час оновлення даних направлення на ВЛК видаватися не буде. Таке направлення може бути виписане у разі потреби згодом", — запевнили в Міноборони.

Там наголосили, що оновити дані можна будь-яким із двох способів.

  • Перший — це онлайн через застосунок "Резерв+". Він буде доступний для завантаження на смартфонах через App Store та Google Play Market із 18 травня.

"Резерв+" надає можливість оперативного оновити дані та доступ до інформації у реєстрі "Оберіг". Після оновлення даних у застосунку можна буде побачити інформацію з реєстру щодо себе.

  • Також оновити дані можна офлайн у територіальних центрах комплектування або Центрах надання адміністративних послуг, які діють у всій країні. Якщо робити це через ТЦК, то, окрім самого витягу з реєстру, ви також отримаєте відповідну відмітку у військовий квиток.

З 18 червня у застосунку "Резерв+" також з'явиться QR-код, відсканувавши який відповідні представники влади зможуть миттєво отримати інформацію про ваш статус як військовозобовʼязаного, призовника або резервіста.

Закон про мобілізацію

16 квітня 2024 року президент України Володимир Зеленський підписав закон про мобілізацію, який набуде чинності 18 травня 2024 року.

Серед основних положень законопроєкту є, зокрема:

  • норма про право на звільнення зі служби людей з інвалідністю;
  • можливість звільнитися зі служби після полону;
  • чоловіки, визнані обмежено придатними, будуть зобовʼязані пройти переогляд протягом 12 місяців;
  • ті, хто отримав 2 та 3 групи інвалідності після 24 лютого 2022 року (окрім військовослужбовців), підлягають повторному медичному
  • огляду для визначення придатності до служби;
  • військовослужбовці у разі укладення першого контракту мають право на компенсацію 50% від першого внеску за кредитом,
  • забезпеченим предметом іпотеки;
  • передбачається обмеження консульських послуг для чоловіків від 18 до 60 років без військово-облікових документів;
  • обмеження керування транспортними засобами військовозобов'язаним на вимогу ТЦК.

А 17 травня глава держави Володимир Зеленський підписав закон про посилення штрафів за ухилення від військового обліку та інші порушення правил мобілізації.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: