fbpx
Сьогодні
13:59 16 Тра 2024

Мурал-вишиванку створять в німецькому місті Карлсруе

English version here

Фото: vmr.gov.ua

У ході флешмобу в німецькому місті Карлсруе, який є містом-побратимом Вінниці, на стіні бібліотеки Українського культурного центру створять мурал-вишиванку.

Про це повідомляє Вінницька міська рада, передає Рубрика.

"Німецько-українське товариство "Українці в Карлсруе" в рамках святкування Дня вишиванки 2024 року організовує флешмоб в Українському культурному центрі Карлсруе. У рамках заходу на стіні бібліотеки Українського культурного центру буде створено мурал-вишиванку, який стане символом єдності та культурного розмаїття", – йдеться у повідомленні.

Як зазначається, кожен учасник флешмобу за символічний внесок матиме можливість розмалювати один квадратик муралу в червоний або чорний колір, щоб разом створити великий малюнок-орнамент.

Це проєкт не тільки об'єднає українців та друзів України в німецькому Карлсруе, але й зміцнить нитку зв'язку з Батьківщиною, завдяки підтримці громади міста-побратима Карлсруе – Вінниці.

Усі зібрані під час флешмобу кошти будуть спрямовані на гуманітарні проєкти товариства "Українці в Карлсруе", спрямовані на підтримку земляків в Україні.

Імена або нікнейми всіх, хто долучиться до ініціативи та матиме бажання бути вписаним в історію співпраці громад Вінниці та Карлсруе, буде вказано в описі муралу.

Зазначається, що цей захід є частиною місії збереження та популяризації української культури та спадщини серед української діаспори, поглиблення міжкультурних зв'язків між Україною та Німеччиною.

Довідка

10 травня 2023 року в Вінниці під час позачергової сесії міськради ратифікували угоду про побратимство міст Вінниці і Нансі та тристоронню угоду Карлсруе-Нансі-Вінниця.

Мери трьох міст – української Вінниці, французького Нансі та німецького Карслруе – уклали угоду про співпрацю, а їхні міста стали потрійними містами-побратимами. Церемонія підписання документів відбулася у мерії Нансі за участі депутатів, урядовців та численних запрошених гостей з трьох країн.

Як повідомлялось, в третій четвер травня в Україні традиційно відзначають День вишиванки.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: